Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Afskrivninger og ansvar på indv. altaner

  I vores andelsforening skal vi have individuelle altaner. Hver andelshaver sørger selv for finansiering, opsætning osv. Altan ejeren har det fulde ansvar. Andelsforeningen må på ingen måde kunne/bliver draget til ansvar både juridisk og økonomisk for de individuelle altaner. Det er ikke alle andelshaver der ønsker en altan. Bestyrelsen har givet udtryk for, at andelsforeningen ikke er bygherre og har derfor INTET ansvar. Mit første spørgsmål. Kan det virkelig være rigtig, hvis der på et tidspunkt sker en ulykke/skade osv. – Hvem hæfter i første omgang for dette?. Mit næste spørgsmål: Betragter man en individuel altan som en individuel forbedring, og derved afskriver den over en hvis årrække. fx ifølge ABF beboerhåndbog. ELLER Betragter man en individuel altan som en forbedring af ejendommen og værdien af altanen kommer på ejendomsvurderingen og altanen skal derfor ikke afskrives. Kan desværre ikke finde et svar selv. Har spurgt i ABF deres svarer: ” En altan der er finansieret af den enkelte andelshaver, vil som udgangspunkt skulle betragtes som en individuel forbedring. ” og henviser til deres beboerhånd i forhold til afskrivninger. I dag på vores generalforsamling fik jeg af vide, de individuelle altaner ikke skulle afskrives, da de kommer på ejendomsvurderingen. Dvs. som jeg forstår det, at min individuelle altan får jeg på min andel som forbedringsarbejde, den skal ikke afskrives samtidig med at det giver et lille løft i ejendomsvurderingen og dermed et afkast på andelskronen. Bestyrelsen mente, at man kunne betragt ABF´s svar: “Som udgangspunkt” på ovenstående måde. 

Vores svar fra

Som du har gengivet beslutningsindholdet, vil det være den enkelte andelshaver, der er ansvarlig. Afhængigt af hvad der sker, vil ansvaret i en årrække muligvis kunne gøres gældende overfor entreprenøren, rådgivere samt eventuelt blive omfattet af ejendommens forsikring. Kontakt eventuelt ejendommens forsikringsselskab for en afklaring heraf.
Værdien af individuelle forbedringer tilskrives den enkelte andelslejlighed og afskrives i henhold til den praksis, der gælder for altaner. Værdien af altanen bør ikke påvirke den offentlige ejendomsvurdering og dermed andelskronen.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.