Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Afskrivninger i fbm. salg af andel

Vi har i vores forening ikke skrevet i vedtægterne, en metode for afskrivninger i fbm. købet af andelsbeviset. Jeg har, da jeg købte andelen, brugt ekstra penge på bedre skabe i køkkenet, klinker i gang og badeværelse, trægulv mv. Nu står jeg imidlertid og skal sælge, og bestyrelsen vil have at jeg skal afskrive på forskelsværdien ifht. hvis man havde valgt standard udstyr. Således at jeg skal afskrive på den del af klinkerne der har kostet ekstra, jeg kan ikke forstå at klinkerne ikke skal betragtes som en helhed, således at hvis man vurderer at dem der har valgt at få standard klinkerne ikke skal afskrive, så kan vores klinker vel ikke vurderes til at skulle afskrives på og så kun en del af klinkerne, kan de? Desuden opgøres andelskronens værdi, efter hvor meget der er afdraget på af gælden. Der er heller ikke i vedtægterne taget stilling til hvilken metode man vil opgøre værdien af hele boligen på. Burde vi ikke have lov til at vælge det i fællesskab? Hvis flertalet hellere vil have værdien opgjort efter handelsværdien vurderet af en ejendomsmægler? Den metode der bliver brugt lige nu i foreningen tager ikke højde for prisstigninger og da vores forening og boligen er tre år gammel har der været en større prisstigning end det som vi i foreningen har afdraget på lånet med, udelukker vi os så fra at få del i prisstigninger, således at de penge man har sat i andelen bare bliver mindre værd med tiden og ik´ke følger med inflasion mv.? 

Vores svar fra

En andelsboligforening er – i princippet – »et legeme«, dvs en helhed der gør, at beslutninger der skal bringes i anvendelse over for alle, bør tages på en generalforsamling, hvor så bestyrelsen skal efterleve disse regler og beslutninger.

Det er træls at der ikke er gjort op med fx afskrivningsbestemmelser og det vil derfor være rimeligt snarest muligt at få det på plads, indkaldt til en (ekstraordinær) generalforsamling og få det vedtaget.

Bestyrelsens beslutning hænger sådan set en smule i luften, idet de ikke har et regelsæt at hænge deres ønske op på, og det er urimeligt, at en eventuel prisstigning ikke skal komme jer til gode, da I har været med fra starten. Allerede derfor vil jeg mene, at bestyrelsen træder på tynd is, og bør sikre sig, at snarest kommer regler, som alle (eller et flertal) kan gå ind for.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.