Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Afskrivning nyopført andelsbolig

Vi er en nyopført andelsboligforening hvor det i forbindelse med opførelsen har været muligt at lave en række individuelle tilvalg for den enkelte andelshaver. Udgangspunktet har været en standardlejlighed hvor den samlede andelspris var 282.000 kr. I denne standardpris er indeholdt køkken, skabe, hårdehvidevarer, sanitet m.m. Spørgmål 1: Skal der afskrives på standardlejligheden. Hvis ja – på hvad? Langt de fleste andelshavere har i forbindelse med opførelsen fået udført en række tilvalg så som – bedre kvalitet køkken – bedre kvalitet gulve – bedre kvalitet hårde hvidevarer – bedre kvalitet væg og gulvfliser – ekstra installationer (ex. til kogeø, ekstra elstik, o.l.) – etablering af gæstetoilet – etablering af gulvvarme – støbning gulv i bryggers og entre (trægulv standard) Spørgsmål 2: Skal ovenstående tilvalg betragtes som forbedringer og dermed afskrives – hvis ja – hvilke af disse forbedringer kan kategoriseres som varige forbedringer og dermed undtages for afskrivning?

Vores svar fra

Det normale er at det ved købet er gjort klart hvad der er varigt og hvad der er forbedring, er dette ikke sket vil en vurderingsmand kunne hjælpe.
 
Vedrørende standard lejligheden skal der ingen afskrivning ske, men tilkøb skal afskrives som forbedring medmindre andet er aftalt.
 
Håber dette har hjulpet dig videre.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.