Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Afskrivning m.m

Vi skal i andelsforeningen snart stemme om at få vedtaget regler om afskrivning af forbedringer . Kan det være rigtig at en lejl. der er delvist el helt istandsat, hvor forbedringer skal afskrives med x antal %/kr de næste 10/20 år ender ud med at have samme værdi som de andelslejligheder i selskabet, hvor der aldrig er blevet foretaget noget. De har ex køk/bad der er 40 år el ældre. Andelskr. er forholdsvis lav. Så der er ikke tale om svimlende priser for en delvist istandsat 2 vær. lejl. på ca 60 kv.m , beliggende 10 min gang fra centrum i Odense. Ex170.000 kr. Har læst om de ex. tillæg ved salg, hvor en lejl. er ex velholdt. Hvilke størrelsesorden ligger det ex tillæg eks. på? Nogle har købt lejl inden for 1-3 år. I kontrakten står der, at der ikke er kotume for afskrivninger i selskabet. Er det så lovligt pludselig at ændre reglerne? El. siger man blot her, at nu er kotumen så altså ændret. ærgeligt ærgeligt! Desuden Ved ex ordinære generalforsamlinger, hvor særlige forslag skal til afstemning. Kan det være rigtigt, at der ikke skal udsendes en stemmeseddel til den enkelte andelshaver pr. brev, således alle får stemt.? Afstemningen om afskrivning foregår ex i et telt på området. Der er mange der er flere årsager måske ikke kan deltage, hvorved foreslag vedtages med kun de fremmødtes stemmer og evt.fuldmagter. Skal der ikke være en vis procentdel afgivne stemmer førend man må vedtage et foreslag om ex afskrivninger? På forhånd tak.

Vores svar fra

Kære spørger,
Det er bestemt i andelsboliglovens §5 at forbedringer ansættes til anskaffelsessum med fradrag af eventuel værdiforringelse eller slitage og det er helt normal praksis at der foretages afskrivninger. ABF har angivet nogle retningslinier som anvendes af mange foreninger. Jeg har ikke set jeres vedtægter men normalt skal der stemmes på generalforsamling evt. pr. fuldmagt – dvs. brevafstemning tillades ikke. Mht. hvilket flertal der kræves skal jeg se forslag og vedtægter.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte
Solbjergvej 3
2000  Frederiksberg
Tlf. 38 16 06 16
Fax 38 16 06 26

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.