Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Afskrivning – haveanlæg, legehuse

Vi er en forholdvis ny forening og har indtil nu ikke været i den situation at en andelshaver vil sælge. Det er dog nu tilfælde og jeg har hentet informationen om afskrivning fra jeres hjemmeside. Jeg har dog et spørgsmål vedrørende haveanlæg, eventuelle opførte legehuse, cykelskure, osv. som ikke er nævnt under afskrivningen. Hvordan sætter man en værdi på dette?  

Vores svar fra

Hvis jeres forening benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – har ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation) udarbejdet et “forbedringskatalog”, der i vidt omfang er baseret på retspraksis. Kataloget er kun vejledende, idet der altid vil være tale om en konkret vurdering, hvorunder der også tages hensyn til praksis i foreningen. Af kataloget fremgår også de respektive afskrivningsprocenter.
Selve værdiansættelsen bør tage udgangspunkt i de dokumenterede udgifter andelshaveren har haft i forbindelse med opførelsen.

Nærmere oplysninger om forbedringskataloget kan fås gennem henvendelse til ABF.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.