Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Afskrivning af forbedringer fra 1995

Jeg skal overtage en anden andelsbolig i vores forening, og i den forbindelse er der anslået en meget lang række forbedringer på lejligheden, som jeg overtager. Forbedringerne beløber sig til 170.000 til trods for at forbedringerne er foretaget i 1995. Mit konkrete spørgsmål er, om det kan være rigtigt at et skab – (ikke indbygnings) afskrives over 20 år, og at vægge afskrives over 30 år??? Min bank har påpeget problemet ved forholdet og jeg har aldrig tidligere hørt om så lange afskrivningsperioder for den slags forbedringer. Kan I måske henvise mig til et sted, hvor jeg kan se en opgørelse over, hvorledes forbedringer afskrives.

Vores svar fra

Det eneste sted jeg kan henvise til, er vedtægterne – eller en eventuel generalforsamlingsbeslutning. Der er, for så vidt, ikke noget juridisk forkert i metoden, men du kan tage kontakt til foreningens revisor og spørge ham. Det kan endvidere være, at regnskaberne, hvis de bliver foretaget af en ekstern revisor, vil indeholde et protokollat, hvoraf det fremgår, hvilke afskrivningstider der er vedtaget i foreningen.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.