Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Afskrivning af inventar

Findes der faste afskrivningsregler for inventar, der skal følges, selv om dette ikke er nævnt i lovene? Hvis ja, er det så prisen for standartudstyr, og ikke den meget højere pris som andelshaverne har sat ind?

Vores svar fra

Ja, der findes faste afskrivningsregler inden for både regnskabsregler og skatteregler, men ikke nødvendigvis mht. værdiansættelsen af jeres forbedringer i andelsforeningen.
Hvorledes ikke beslutter at afskrive på de forbedringer som andelshaverne installerer i deres lejligheder, kan I i princippet vedtage i jeres vedtægter.
Afskrivningerne skal typisk reguleres i forhold til aktivernes løbetid og generelle værdiforringelse.
Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) har udarbejdet nogle udmærkede retningslinjer inden for afskrivning af forskellige aktiver.

Ved en tvist omkring værdifastsættelsen, vil der typisk skulle udpeges en uvildig skønsmand ifm. salget som kan fastsætte værdien af forbedringerne.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rn@holbaek.advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.