Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Afskrivning af hårde hvidevarer

Hej! Vi skal sælge vores andelsbolig, – og har fundet køber mv. I den forbindelse skal vi lave en afregning mht. forbedringer osv. I vores vedtægter står der at tæpper, gulve og hårde hvidevarer afskrives med 20% pr. påbegyndt år.
Vi flyttede ind i Juni 2008, og fraflytter 15. Januar 2012. Vi bliver for alt ovenstående afskrevet 100 % fordi der bliver beregnet at der skal afskrives efter 5 år. Kan man det?
Når vi reelt kun har boet der 3½ år?! Samtidig har vi d. 31. august 2011 købt et nyt køleskab, som nu bliver afskrevet med 40%, da det ifølge andelsboligforeningens regler er 2 år gammelt, når vi fraflytter i 2012. Kan det være rigtigt?

Vores svar fra

Tak for spørgsmålet.
Hvis vedtægterne indeholder de bestemmelser, som du citerer, så må I acceptere vedtægterne og det, som disse bestemmelser medfører. Men kunne det tænkes, at det er aktiverts alder, der henvises til i vedtægterne, og ikke regnskabsår? Det kan jeg ikke svare på, men det er vel værd at få undersøgt.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.