Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Afskrivninger af forbedringer

Jeg overvejer at købe en andel hvor prisen er fastsat til 852.000 inkl. 146.000 i forbedringer. Der er lavet en del forbedringer og lejligheden er super flot ud over nogle kosmetiske ting (huller i væggen efter billeder, lister der ikke er tæt til væggen, slid på køkkenvask etc.) men jeg er i tvivl om hvad afskrivningerne skal være på. Det hele er lavet indenfor 5 år, men allerede nu er der slid og ælde tegn. Så jeg tænker, om jeg kan kræve at forbedringsdelen sættes ned med afskrivninger eller om det er tabt? Prisen er fastsat af bestyrelsen, og de har kvitteringer på arbejdet. Men hvis jeg køber den her andel og vil sælge om 2-3 år, så kan jeg miste mange penge pga. afskrivninger på hårde hvidevarer og køkken. Nok ikke så meget på vægge og gulv, men det kan stadig blive en heftig sum penge.

Vores svar fra

Andelsboligforeningen skal godkende den pris, som sælger og du aftaler. Der afskrives på de individuelle forbedringer. Hertil anvendes ofte de tabeller, som ABF har udviklet. Så den nævnte pris på 146.000 kr. for individuelle forbedringer er formentlig efter afskrivninger. Du har ret i, at afskrivningerne vil være en månedlig udgift for dig fremover, som du skal lægge til de øvrige boligudgifter. Til gengæld har du så glæde af en god bolig.

Reglerne er på dette punkt ikke så anderledes end dét, der gælder for en ejer: Man kan som ejer ikke regne med, at de penge, man har forbedret sit hus for, vender ubeskåret tilbage.

Hvis du sælger om nogle år, kan du håbe på, at ejendommens værdi bliver større, og på den vil andelens værdi kunne øges. Det kan måske indhente afskrivningerne.

Mange andelsboliger sælges for tiden noget under maksimalprisen. Du skal derfor kigge dig godt for, når du køber. Omvendt er beliggenheden så god her, at markedsværdien måske ikke er under maksimalprisen.

Såfremt du ønsker hjælp til denne konkrete sag eller andre opgaver, så kontakt mig for en uforpligtende snak på 96 31 33 60 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)

Direkte tlf. 96 31 33 60

E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.