Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Afskaffelse af prismaksimering

Hej ekspertpanel. Som bestyrelsesmedlem bliver man ofte konfronteret med spørgsmål fra andelshavere omkring den fremtidige regulering af andelsboligmarkedet. For at kunne besvare disse kort og præcist, vil jeg gerne bede om jeres vurdering af følgende: 1) Er der noget, der tyder på, at prismaksimeringen af andelsboliger vil blive afskaffet i den nærmeste fremtid? Altså mulighed for selv at sætte prisen på sin andelsbolig? 2) Er der noget, der tyder på, at reglerne omkring konvertering af andelsforeninger til ejerforeninger lempes, således alle andelsforeninger kan drage nytte af disse regler? Der er således flere andelshavere, der ønsker at sælge deres andel, men som er bekymrede for, om de går glip af en snarlig potentiel gevinst som følge af ovenstående muligheder.

Vores svar fra

Det er et meget omfattende spørgsmål, som det er vanskeligt andet end at gisne om – med alle de forbehold, som må tages, når man taler om boligpolitik.

Men nej – jeg vurderer ikke, at der p.t. er politiske signaler, der indikerer, at der vil blive muligt at lade andelslejligheder konvertere til ejerlejligheder inden for en rum tid. Tilsvarende ser jeg ikke konkrete tegn på, at der er bred politisk vilje til at afskaffe maksimalprisreglerne, selvom dette princip er kommet en del under pres de senere år.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.