Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Afregning ved salg

Jeg har solgt en andelsbolig med overtagelse 15.02.2008. Fik en delafregning den 20. februar (10% tilbageholdt). Køber skal deponere købesummen hos administrator 1 uge inden overtagelsesdatoen. Jeg undre mig over at jeg først får en delafregning næsten 1 uge efter overtagelsesdatoen. Ved en normal ejendomshandel (ejer bolig) så skal pengene være på sælgers (spærret) konto på overtagelsesdatoen. Er det rigtigt at jeg ikke skal have delafregning på overtagelsesdatoen, men først indenfor 3 uger, fordi: Indenfor jura og ejendomshandel er ”umiddelbart efter overtagelsesdagen” op til 3 uger, når almindelig ekspeditionstid er medregnet.

Vores svar fra

Det vil typisk fremgå af vedtægterne for andelsboligforeningen hvorledes overdragelser af andelen behandles. Bemærk at jeg skriver »andelen«, idet man køber en andel med tilknyttet ret til en bolig. Man køber ikke boligen som sådan. Derfor kan jeg ikke – på det foreliggende grundlag – se, at bestyrelsen (ved formanden) har handlet forkert.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.