Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Afgift ved udlejning af 1 værelse

I oplæg til vedtægtsændringer foreslår man en månedlig afgift på 400 kr på udleje af værelse i min andelsbolig. Er der en lov som kræver denne afgift? Har i ca 10 år udlejet til studerende og aldrig blevet opkrævet en sådan ej heller hørt om en sådan afgift. Man fortæller mig at denne afgift skal dække slid, administration og antaget forbrug. Det kan jeg ikke acceptere. Der er ingen adminstration, ekstra forbrug eller slid for andelsforeninging ved at jeg har en lejer. Jeg betaler jo selv for varme og vandforbrug og min husstand er kun mig selv og 1 lejer i en 150km stor lejlighed. M.h.t. slid så vedligeholder jeg jo min lejlighed selv. 

Vores svar fra

 
 
Hvis vilkåret skal vedtages skal det være på en generalforsamling hvor forslaget bliver fremsat. Det er typisk med 2/3 flertal vedtægtsændringer skal vedtages. Hvis forslaget kun knytter sig til værelsesudlejning, kan det gyldigt vedtages.
 
Det forekommer ikke rimeligt som du anfører, kun hvis der er et særligt slid, f.eks. hvis der er mange mennesker i lejligheden som alle er lejere. Du kan jo fremføre dette argument.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.