Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Afgående bestyrelse

Jeg er bestyrelsesformand i en forholdsvis lille forening bestående af fire opgange. Foreningen består af en fasttømret lille flok, hvor størstedelen af medlemmerne har været med i over 10 år, og gamle medlemmer (enkelte var med til at oprette foreningen i sin tid) stadig bor i foreningen og assisterer på sidelinjen. Der er desværre sket det, at alle i bestyrelsen er kørt trætte og stort set har opgivet ævred. Vi oplyste på sidste generalforsamling, at hvis ikke attituden overfor foreningen og bestyrelsen ændredes, ville den nuværende bestyrelse ikke være interesserede i at fortsætte. Nu er det snart tid til generalforsamling igen, og vi er kun blevet mere trætte, men hvad er alternativet? Er det muligt for hele bestyrelsen at gå af på én gang? Og hvad hvis der ikke er andre, der ønsker at overtage posterne? Kan man køre en andelsboligforening på kun administrator? Eller kan man betale for en professionel bestyrelse? Om muligt, vil vi gerne have alle alternativer og muligheder oplyst.

Vores svar fra

Det er en uholdbar situation.

Foreningen kan ikke fungere uden en bestyrelse. Der skal være en bestyrelse i.h.t. vedtægterne. Normalt skal man i h.t. vedtægterne være andelshaver for at være medlem af bestyrelsen.

Vedtægterne skal således ændres således at bestyrelsen f.eks. består af færre medlemmer, dog som minimum 1 medlem.

Jeg lan kun se et salg af ejendommen og en opløsning af A/B som et alternativ.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.