Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Advokat ansvar

Hej. Vores AB blev bygget i 2010 og vi overtog den pr. 1/7-11. Vi satte vores advokat på at sørge for CVR-numret, men dette gik ikke helt så godt. Jeg ved ikke hvem der har lavet fejlen, men det første CVR-nr. blev underkendt af Erhverv- og selskabsstyrelsen pga. at vi havnede i en forkert gruppe/afdeling.
I første omgang kom vi under de frivillige foreninger, men blev senere flyttet til erhvervsmæssige foreninger. Alt dette har tilsyneladende påvirket frigivelsen af vores banklån som betaling for AB’en, således at sælger ikke har fået sine penge rettidigt. Og nu er de kommet med et krav til dækning af bl.a. bankgarantien. Dette beløb er på over kr. 100.000,- og derfor mere end hvad vi kan betale pt. Mit spgm. er om det ikke er advokatens ansvar og evt. erstatningspligt at udrede dette, da det jo var hans opgave/ansvar at skaffe CVR.nr.?

Vores svar fra

Som du beskriver forløbet kan det potentielt godt være tale om et ansvar, hvis købers forhold (A/B’s manglende cvr.nr.) gør, at der f.eks. ikke kan tinglyses skøde/købesummen frigives rettidigt til sælger. Særligt hvis det klart er aftalt, at A/B’s advokat skulle varetage A/B i selve tinglysningsekspeditionen. Jeg går ud fra, at det er her problemet er opstået.

Jeg kender dog ikke (1) aftalegrundlaget mellem bygherren/sælger og A/B eller aftalegrundlaget mellem (2) mellem A/B og jeres advokat, hvorfor I bør have en uafhængig advokat til konkret at gennemgå sagen med dette materiale i hånden som grundlag egentlig vurdering af ansvar.

I første omgang vil jeg dog anbefale, at I beder jeres opr. rådgivende advokat om at vurdere, om sælger/bygherre overhovedet er berettiget til de kr. 100.000 – og hvis ja få advokatens forklaring på hvad årsagen er, og hvordan denne situation i givet fald kunne være undgået.

Med et sådant skriftligt svar har I en langt bedre mulighed for få en uafhængig vurdering af ansvaret.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.