Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Administrators rolle

Spørgsmål: Ved indkaldeslse til Generalforsamling er de punkter, der skal behandles og som evt. skal vedtages, beskrevet – så den enkelte andelshaver ikke “bliver taget med bukserne nede” – hvis der under afholdelsen af Generalforsamlingen bliver fremsat et forslag, som emotionelt kan forrykke den objektive behandling.
Sag: Som siddende formand, tager administrator, som både er referent og ordstyrer under “evt.” et forslag om formandens habilitet op. Et medlem af bestyrelsen har givet udtryk for, at hun ikke vi fremtiden vil sidde i bestyrelsen med formanden – som efter hendes udsagn skulle have et for direkte sprog til hendes smag – en ordveksling, hvor jeg som formand, blot anførte at “jeg ikke gad høre mere på det husmødrefnidder…”
Bemeldte kvinde vil ikke udtrykke mistillid til formanden – han gjorde det sådan set også godt nok i foreningens øjne – men så tog fanden ved administrator – som formanden havde et anstrengt forhold til, fordi et renoveringsprojekt, som administrator mente hun stod for, og i bedste DDR-stil promoverede sin ven (ingeniør) skulle have arbejdet (takseret til 500.000, og sammenlagt med adminstrators 500.000, så ville der ikke være “lavvande” i den lille famile…)
Det fik bestyrelsen forpurret – til stor irritation for administrator, som “udbad sig en forklaring på hvorfor “deres” anbefalede ingeniør ikke skulle ha’ arbejdet – til det svarede bestyrelse at sådan var det bare! (bestyrelsen er jo sådan set “arbejdsgiver og administrator leverandør – og som sådan kan bestyrelse suverænt ansætte eller fyre leverandører) Tilbage til Generalforsamlingen. Da det utilfredse bestyrelsesmedlem ikke vil stille mistillid til formanden, spurgte administrator, i skinger stemme “Er der ikke andre, som vil stille mistilled til formanden?”
 Og, som i alle forsamlinger er der altid en nyttig idiot, som stiller op. Og formanden blev stemt ud – af en flok frustrerede kvinder, som var i overtal. Ren søstersolidaritet. Mit spørgsmål lyder: Må en administrator, som er ordstyrer og referent overhovedet blande sig i indholdet af en generalforsamling? Og kan et, så stort emne, overhovedet besluttes, når det ikke er adviseret via indkadelsen? På forhånd tak Erik

Vores svar fra

Kære Erik
 
Jeg har forstået dit spørgsmål således: kan en dirigent under punktet eventuelt tage et spørgsmål om mistillid op?
 
Det er sådan at en dirigent er forsamlingens sikring af at reglerne overholdes hvorfor det ikke er op til dirigenten at tage spørgsmål op, samtidig skal jeg dog bemærke at det er tilladt for et hvert medlem af foreningen på et hvilket som helst tidspunkt af generalforsamlingen at tage et mistillidsvotum op.
 
Håber I finder en løsning.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.