Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Adgang til bestyrelsesreferat

Da jeg har et problem med bestyrelsen om en bestemmelse om, at man ikke må have vaskemaskine, som bestyrelsen påstår de har vedtaget for år tilbage, og jeg gerne vil se bestyrelsesreferatet, kan de så nægte mig at se referatet. Det står ikke i husordenen, vedtægterne eller andre steder, at man ikke må have vaskemaskine, de har kun oplyst mig om det mundtligt. I husordenen står der at vaskemaskiner ikke må genere andre beboer

Vores svar fra

Et “vaskemaskineforbud” bør fremgå af de dokumenter, du har nævnt. Så længe du overholder bygningsreglement m.v. vil jeg derfor mene, at du som udgangspunkt har ret til at have en vaskemaskine, så længe det ikke generer andre beboere.
Det kan så diskuteres, hvornår en vaskemaskine generer andre beboere og du risikerer derfor, at vaskemaskinen skal fjernes som følge af denne del af bestemmelsen. Du bør måske lige kontrollere, at det er den rigtige husorden, du har fingrene i og at bestyrelsen ikke har ændret husordenen!

Vedrørende aktindsigt i bestyrelsesprotokollatet er disse som udgangspunkt ikke offentlige, men jeg vil anbefale, at du kontrollere vedtægterne for en regulering heraf, da det ikke er usædvanligt, at protokollatet i nogle foreninger ifølge vedtægten skal offentliggøres.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.