Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Adgang til anden andelejers bolig

Jeg har overtaget nabolejligheden og er ved at lægge de to lejligheder sammen. Jeg skal blandt andet slået de to wc’er sammen og i den forbindelse er jeg nødt til at få adgang til underboernes lejligheder for at ændre rørføringen. Nu er der opstået det problem at min ene underbo hverken vil lukke mig (og håndværkerne) ind for at kigge på hans wc og også har proklameret at “der er ikke nogen der får adgang til hans lejlighed”. Jeg har involveret formanden for foreningen, der gerne vil hjælpe men ikke rigtig ved hvordan han skal gribe sagen an. Jeg har søgt at finde ud af hvad min retstilling er. Der står ikke noget i vores vedtægter (udover vedligeholdelsespligt og at man kan blive ekskluderet hvis man er til væsentlig ulempe for foreningen eller andre andelshavere) og jeg ved ikke rigtig hvordan man griber situationen an… Kan I hjælpe med et godt råd?

Vores svar fra

Jeg vil foreslå, at du kontakter jeres administrator eller foreningens advokat for bistand. Hvis bestyrelsen/foreningen har godkendt din ombygning – herunder at du skal have adgang til underboens lejlighed – er dette noget, der formelt set bør varsles (skriftligt og anbefalet) overfor underboen i god tid med oplysning om, at sagen ellers vil kunne indbringes for fogedretten m.v.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.