Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Adgang til andelshaveres bolig og have

Vi skal have renset vore tage og i den forbindelse er vi forberedt på, at en af vore andelshavere kan finde på at forhindre adgang til hans have. De folk, der skal rense tagene skal i haven for at gøre arbejdet. Hvordan forholder man sig i sådan en situation?

Vores svar fra

Er det opsigelsesgrund, hvis denne andelshaver forsøger at forhindre tagrenseren i at udføre sit arbejde? Iflg. vore vedtægter § 10 stk. 2 hvori der står: Bestyrelsen kan pålægge den enkelte andelshaver yderligere vedligeholdelsarbejder samt meddele påbud om, at vedligeholdelsesarbejder skal udføres og evt. iværksætte foranstaltninger for det enkelte medlems regning. Jeg gør opmærksom på, at alle andelshavere er gjort opmærksom på at tagene skal renses, når vejret er til det.

Jeg vil foreslå, at I skriftligt gør opmærksom på, at der skal renses tagrender x-dag, og at den enkelte andelshaver selv må tage affære, hvis der ikke er adgang til haven den pågældende dag.
Kan tagmanden ikke komme ind, vil jeg foreslå, at I skriver til de pågældende, at arbejdet skal udføres inden en frist. Er det ikke sket, foreslår jeg en ny frist med angivelse af, at manglende tagsrensning er en væsentlig overtrædelse af vedtægterne.

I bør sikre jeg dokumentation for brevenes aflevering.
Det er selv sagt en alvorlig sag ekskludere et medlem. Derfor må der ikke være så mange fortolkningsmuligheder.

Med venlig hilsen
Per Nielsen, advokat
Advokat Aalborg

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.