Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

80 % lånegrænse

Det overvejes at indføre den hjemlede lånebegrænsning på 80 % af andelsbevisets værdi i vedtægterne. Hvilke fordele og ulemper er der herved set med foreningens øjne? Hvis foreningens interesser skal tjenes bedst muligt, har bestyrelsen vel pligt til at fremsætte forslag om indførelse af denne begrænsning?

Vores svar fra

De fleste er i dag enige om, at det ikke er en fordel at indføre begrænsningen. Dette skyldes, at bestyrelsen i forbindelse med hver eneste pantsætning vil skulle kontrollere, at lånet ikke overstiger 80 % af pantets værdi.

Da pantets værdi – udover andelsværdien – endvidere omfatter forbedringer og tilpasset løsøre, indebærer 80%-bestemmelsen en større arbejdsbyrde for bestyrelsen samt et muligt ansvar overfor kreditorer, såfremt eksempelvis forbedringerne vurderes forkert.

Da bestemmelsen i øvrigt ikke har indflydelse på det økonomiske forhold mellem foreningen og andelshaveren, kan jeg derfor heller ikke anbefale jer, at indføre begrænsningen.
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.