Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

5 års eftersyn

Spørgsmål: Vi er en andelsboligforening med 20 huse, som her til årsskiftet bliver 5 år.
I denne forbindelse har vi fra bestyrelsen, i vores forening, modtaget en orientering ang. vores 5 års eftersyn, med følgende ordlyd.:
Med hensyn til 5 års eftersyn er det en sag mellem den enkelte andelshaver og firmaet der har stået for byggeriet.
Vores spørgsmål lyder.:
Kan det virkelig have sin rigtighed at det ikke er noget bestyrelsen skal tage sig af, hvis dette er tilfældet, hvad så med de der ikke ved hvad der skal kikkes efter, hvordan er de stillet ved evt. fraflytning? 

Vores svar fra

Jeg er meget uenig med Jeres bestyrelse. Det er andelsboligforeningen som sådan som ejer byggeriet og de enkelte andelshavere har blot en brugsret, men ikke ejendomsret, til deres boliger. Det er derfor bestyrelsen som på andelsboligforeningens vegne skal foretage det fornødne overfor byggefirmaet i anledning af 5. års gennemgang. De enkelte andelshavere må så forinden meddele bestyrelsen hvad der måtte være af mangler og det er vigtigt at bestyrelsen sørger for at der er reageret overfor byggefirmaet og afholdt 5 års gennemgang, i god tid inden udløb af 5 år fra afleveringsdatoen.

Den eneste undtagelse der måske kunne være er såfremt andelshavere i sin tid har foretaget tilkøb direkte hos byggefirmaet.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.