Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

3 vandskader fra overbo

Hej. Vi er en familie på 3, der siden 1/4-2011 har haft 3 vandskader pga vores overbo, som købte sin afdøde mors lejlighed, gik igang med at renovere sin lejlighed.
1. vandskade savet han et vandrør over til en brusekabine. Han troede at der var slukket for vandet, men det var er ikke og han vidste ikke hvor han skulle lukke for vandet. Vi fik fat i bestyrelseformanden, som fik fat i en VVS’er, men der gik ca 1-1,5 time, så var rigtig meget vand, som løb fra 4sal til 1sal.
Bestyrelsen tog kontakt til bygningsforsikringen, som vi har i foreningen. Vi tog selv kontakt vores indbo forsikring.
Vores overbo som har lavet skaden, har ingen forsikring. Ejendommens forsikring har sat ISS til at styre sagen, som satte afugter op i alle 4 lejligheder. Det tog ca 6 uget at tøre.
De fjernede også 2 vægge og en del loft plader, da lofte er ned sænket. Den vandskade har så gjort, at forældrerne må rykke soveværlset ind i stuen, og en del af køkkenet. Resten af vore møbler opmarcheret igemmen vores indbo forsikring. Ca. en måned efter førstevandskade kom den næste. Vores overbo havde en stor balje stående på sit køkkengulv med vand i, som var ved at blive fuldt op, men han glemte den så havde vi vand igen. Her forlangte bestyrelsen at han skulle fjerne de våde gulvbræder og skifte indskudet, samtidigt med de satte afugter på.
Så nu har isshåndværkerne sat nye gipsplader op på begge vægge og nye loft plader, som desværre er 4mm for tykke i forhold til de gamle loftplader.
En tømrer er ved at finde ud af om alle vores loftplader skal skiftes, men herefter skete der en ny vandskade, hvor vores overbo skulle tændt for det vame vand på bagtrappen, så han kunne få varme på i lejligheden, men han tjekket ikke om der var propper på de rediatorer som er blevet fjernet pga. byggeriet. Der var en stråle af vand, det løb ned til os. Vi fik fat i bestyrelsen som kom og så på skaden. I dag lørdag har der været en fra skadesevice so, satte afugter på.
Hvad kan vi kræve og hvad er vores rettigheder

Vores svar fra

Umiddelbart lyder det til, at jeres overbo burde indstille alt gør-det-selv arbejde, der involverer vand, men den erkendelse syntes ikke indtrådt. Når der er tale om så eklatante fejl, har I mulighed for at rette et erstatningskrav mod jeres overbo, hvis der ikke er forsikring, der dækker skaderne.

Men i forhold til alle de gener, som ikke kan gøres op i et ”økonomisk tab” er det svært. I har reelt ikke nogen mulighed for at påbyde overboen at overlade alt arbejde til autoriserede håndværkere, så I ikke ender i samme situation.

Hvis balladen fortsætter kunne det overvejes, om ikke bestyrelsen kunne true med eksklusion af beboeren, hvis denne gentagne gange påfører skader på foreningens ejendom på grund af sin grove uagtsomhed.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.