Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

110.000 kroner under bordet for andel. Hvad gør vi?

Hej, jeg skriver da min datter og svigersøn er i gang med at købe en andel – Det var dem der fik lov til at købe andelslejligheden, da de bød højst på et “IKEA”-bord (DKK 110.000)

De har ikke lyst til at betale de 110.000 for bordet. Papirer vedr. andelen skal klares online, så der ikke blandet andre fra andelsforeningen ind i købet, andet end at de selvfølgelig også skal underskrive elektronisk.

Jeg (som den bekymrede mor jeg er) kan blive bange for at de bliver taget ved næsen. Og har selvfølgelig frarådet at de betaler de ekstra penge som sælger ønsker før handlen er HELT på plads – ell. dvs. fortælle sælger at hun ikke får sine “under-bordet-penge” når handlen endelig er på plads. Men kan sælge fortryde salget? De har fået lovning på at få nøglerne til lejligheden på lørdag (den 6. maj 2017) og overtagelse den 15. maj 2017.

Hvordan kan de være 100% sikre på, at de ikke bliver frarøvet denne handel?

Med venlig hilsen
Charlotte Hancke

— Charlotte

Vores svar fra

”Hej Charlotte

Det er strafbart, at forlange penge under bordet. At betinge salg til en bestemt køber af at vedkommende samtidig giver 110.000 kr. for et Ikea-bord, er i den sammenhæng overpris i strid med andelsboligforeningslovens § 5 og dermed strafbart efter samme lovs § 15 stk. 3, hvori strafferammen er anført til

”..bøde eller fængsel i indtil 4 måneder..”

Samtidig er regelsætte skruet sådan sammen, at køberne har krav på at få overprisen tilbagebetalt af sælger.

Retssag om tilbagebetaling af overprisen skal anlægges inden 6 måneder efter man vidste eller burde vide, at der er erlagt overpris, ellers fortabes kravet. Udfordringen består som regel i at bevise, at der er erlagt penge under bordet. Kontakt mig gerne for drøftelse af din datter og svigersøns muligheder – jeg træffes på 49250958”.

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.