2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
AndelsboligNyt efterår 2024
I denne udgave af AndelsboligNyt kan du blive klogere på, hvad der rør på sig på andelsboligmarkedet netop nu. Vi gennemgår blandt andet det nye prisindeks for andelsboliger, hvad der er sket på andelsboligmarkedet i 2024, ny viden om brandsikring samt kortlægger andelshavernes mulighed for at få håndværkerfradrag i 2025. AndelsboligNyt efterår 2024 byder også på en klimasektion, der gennemgår alt fra det nye bygningsdirektiv til solceller og klimatilpasning.
Desuden siger vi farvel til AndelsboligNyt efter 18 år. I stedet rykker vi over digitalt på Andelsportal.dk.
Læs magasinet
AndelsboligNyt forår 2024
TEMA: Generalforsamling i andelsboligforeningenI dette nummer af AndelsboligNyt er der fokus på den årlige generalforsamling i andelsboligforeningen. Hvad er opskriften på en vellykket generalforsamling og hvad skal du egentlig vide om foreningens øverste myndighed? Det sætter vi under luppen i denne forårsudgave af AndelsboligNyt, hvor du også kan læse om klimasikring af andelsboligforeningen, grundværdier og ny lov om prisfastsættelse af andelsboligforeningers ejendomme.
Læs magasinet
AndelsboligNyt forår 2023
TEMA: Bestyrelsens værktøjskasseI denne udgave af Andelsbolig Nyt, forår 2023 kan du blive klogere på, hvad bestyrelsens ideelle værktøjskasse består af. Her gennemgår vi værktøjer og interviewer nogle af de sparringspartnere, som mange bestyrelser har glæde af. Hent inspiration fra andre bestyrelser, få råd til optimal ledelse og få input fra en erfaren administrator.
Læs magasinet
AndelsboligNyt efterår 2023
TEMA: Renovering af andelsboligforeningenI dette nummer af AndelsboligNyt sætter vi fokus på renovering. Du kan blive klogere på, hvad andelsboligforeninger, der renoverer, skal huske på og hvorfor den løbende vedligeholdelse er vigtig. Kom også med indenfor hos en andelsboligforening, der har fået opsat solceller med stor succes eller læs om renoveringen af en gammel, bevaringsværdig bygning. AndelsboligNyt for efteråret 2023 indeholder også en klimasektion med ekspertråd til energirenovering, fortællingen om en andelsboligforenings udskiftning af oliefyr til varmepumper og gode råd til energirenoveringspuljen.
Læs magasinet
AndelsboligNyt november 2022
I denne udgave af AndelsboligNyt har vi blandt andet sat fokus på de stigende energipriser og vi ser nærmere på, hvilke tiltag, der kan hjælpe andelsboligforeninger igennem energikrisen. Det gør vi blandt andet med en klima-sektion med særligt fokus på energirenovering, energioptimering og klimatilpasning. Du kan også læse om, hvordan en andelsboligforening har fået deres egne solceller på taget af deres ejendom. Få også viden om politikernes ønsker til andelsboligmarkedet, rentestigninger og kom med på besøg hos AB Gimle.
Læs magasinet
AndelsboligNyt september 2022
I denne udgave af AndelsboligNyt ser vi nærmere på overdragelse af andelsboliger og adgangen til andelsboligmarkedet. Andelsboligmarkedet har nogle gange fået et ry for ikke længere at være en mellemting mellem ejer- og lejerboligerne. Den påstand har Cevea undersøgt og du kan læse mere om de overraskende konklusioner. Du kan også læse om, hvordan det gik, da den tidligere andelshaver Victor skulle sælge sin andelsbolig – og så kan du få viden om, hvorfor rådgivning er essentiel, når der handles andelsboliger.
Læs magasinet
AndelsboligNyt maj 2022
TEMA: RenoveringRenovering og vedligeholdelse i foreningen hænger tæt sammen. I denne udgivelse får du nyttig viden om renoveringsprojekter fra A-Å, hjælp til den gode håndværkeraftale og juristen dykker også ned i vedligeholdelsespligten. I klimasektionen møder vi A/B Hunderup Møllepark, der deler foreningens erfaring fra et større vinduesprojekt, og sammen med energikonsulenten undersøger vi om en grøn vedligeholdelsesplan er fremtiden. Vi spørger også en ekspert, om vi når klimamålene, og hvordan andelsboligforeningerne kan bidrage.
Læs magasinet
AndelsboligNyt marts 2022
TEMA: Andelsbolig anno 2022Kalenderen skriver 2022, men hvordan er dagens puls egentligt på andelsboligmarkedet? Det dykker vi ned i med dette tema. Med hjælp fra eksperter ser vi på, hvordan nutidens politiske ændringer er med til at påvirke andelsboligmarkedet og identificerer de trends, der vil kendetegne andelsboligforeninger i fremtiden.
Læs magasinet
AndelsboligNyt november 2021
TEMA: BestyrelsenI denne udgivelse sætter vi bestyrelsesarbejdet under luppen og dykker ned i de opgaver og forpligtelser, som posten indebærer. Vi allierer os med dygtige eksperter i både finansiering, vedtægter og administration. Vi får gode råd til det konstruktive samarbejde fra et bestyrelsesmedlem fra erhverslivet og besøger to foreninger, hvor bestyrelsen værner om forskellighed.
Læs magasinet
AndelsboligNyt september 2021
TEMA: BæredygtighedI dette nummer af AndelsboligNyt er der fokus på bæredygtighed og så er den årlige klimasektion også at finde i denne udgave. Du kan blive klogere på alt fra delebilsordningen hos AB Jojo og få viden om opsætning af ladestandere til elbiler. I klimasektionen har vi været forbi en andelsboligforening, som med nye vinduer har reduceret støj og energiforbrug. Du kan blive klogere på Københavns Klimakarré og læse om et solcelleprojekt i en andelsboligforening, der har sparet foreningen 25 procent på elregningen.
Læs magasinet
AndelsboligNyt maj 2021
TEMA: EnergimærkningerDet anslås, at op mod 40 procent af vores energiforbrug i Danmark stammer fra bygningsmassen. For at nå vores klimamål skal også andelsboligforeningerne altså kigge nærmere på at reducere energiforbruget. Her er energimærket et godt værktøj. Det indikerer nemlig, hvad foreningen bruger i energi og kommer med konkrete forbedringsforslag. Bliv klogere på energimærket med dette tema.
Læs magasinet
AndelsboligNyt marts 2021
TEMA: Nyopførte andelsboligforeningerI denne udgave af AndelsboligNyt ser vi nærmere på nogle af de nyopførte andelsboligprojekter, som er begyndt at dukke op igen. Flere af dem opføres som seniorbofællesskaber. Andelsboligformen egner sig nemlig rigtig godt til bofællesskaber. Boverian Danmark har allerede opført flere seniorbofællesskaber og har flere på vej. Vi har i dette nummer af AndelsboligNyt besøgt Boverian NærHeden og set hvordan andelstanken blomstrer i fuldt flor. Dette nummer af AndelsboligNyt ser vi også nærmere på biodiversitet i gården og Irmingergades hængende haver.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november 2020
TEMA: ForandringerI dette nummer af Andelsbolig Nyt tager vi temaet forandringer op. Der er nemlig sket rigtig meget på andelsboligmarkedet i 2020 og der er ikke noget, der tyder på, at forandringerne sættes på pause. Du kan derfor både møde en andelsboligforening, som skulle være omstillingsparate, da de blev tilbudt at blive opkøbt. Du kan også læse om ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger og om det lovforslag, som regeringen har sendt i høring, der skal afskaffe offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger helt. I denne udgave af Andelsbolig Nyt behandler vi også den verserende debat om altanregler i Københavns Kommune og så kan du læse om den tagterrasse, som en andelsboligforening har fået op.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september 2020
TEMA: BæredygtighedKlima og bæredygtighed er omdrejningspunktet for dette nummer af Andelsbolig Nyt. Her kan du læse om den bæredygtige boligforening og hvordan fællesskab kan medføre et reduceret CO2-aftryk. Vi behandler også mulighederne for en kompost i andelsboligforeningen, gode tips til affaldshåndtering og viden om vandforbrug. Derudover kan du i dette magasin finde et klimatillæg, hvor der er gode tips til energirenoveringer, viden om LAR-løsninger og inspiration at hente fra AB Halvtolvs klimagruppe.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj 2020
TEMA: BoligaftalenI dette nummer af Andelsbolig Nyt er der fokus på hvordan coronakrisen har påvirket landets andelsboligforeninger. Vi ser nærmere på, hvad man gør med den årlige generalforsamling, når det bliver forbudt at samles mere end 10 personer. Vi behandler også erhvervslejernes husleje og spørgsmål om den daglige drift. Samtidig taler vi med en professor i sociologi om den nye hverdag i landets andelsboligforeninger. Corona har stjålet de fleste overskrifter i den senere tid, men på andelsboligmarkedet er der også en kommende boligaftale, der fylder meget. Den undersøger vi også i dette magasin, hvor vi taler med eksperter og formænd om den kommende boligaftales betydning og indvirkning for andelsboligmarkedet.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts 2020
TEMA: GeneralforsamlingHvad er opskriften på en god generalforsamling? Andelsbolig Nyt marts sætter fokus på den årlige generalforsamling i andelsboligforeningen. Derfor har vi snakket med både en brandingekspert og en professor om, hvordan generalforsamlingen bliver mere hip og mindre formel. En andelsboligforening fortæller hvordan de med pizza og børnepasning fik flere deltagere til generalforsamlingen. Du får også en guide til generalforsamlingen, erfaringer fra generalforsamlingen hos Rambøll og viden om dirigentens rolle. I dette nummer kan du også læse om årets andelsboligforening, og så kan du blive klogere på de store økonomiske beslutninger på generalforsamlingen.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november 2019
TEMA: Den digitale andelsboligforeningI dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på den digitale andelsboligforening. Vi stiller spørgsmål til, hvordan en andelsboligforening kan blive digitaliseret og giver samtidig svar på, hvilke fordele og udfordringer digitaliseringen medbringer. Mød AB Florahøj, hvis hjemmeside er blevet et samlingspunkt for bestyrelsen og andelshaverne. Bliv klogere på reglerne for GDPR og persondata, og få også indblik i diverse digitale værktøjer, der tilbydes til andelsboligforeninger i dag. Vi ser også nærmere på de omdiskuterede moderniseringsregler og bestyrelsens ansvarsforsikring.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september 2019
TEMA: Den konstruktive konflikthåndteringÈn ud af fire danskere har de sidste fem år oplevet konflikt med naboen. Det gør konflikter uundgåelige i andelsboligforeningen, hvor man bor tæt og er fælles om beslutningerne. I dette tema sætter vi konflikter under luppen. Mød to andelsboligforeninger, der kommer konflikterne på forkant, og få deres råd til, hvilken rolle bestyrelsen kan spille, når uenighederne opstår. Bliv også klogere på, hvad forskningen siger om konflikter og hvilke ekspertråd Center for konfliktløsning har til den konstruktive konflikthåndtering. I denne udgave får du også gode råd til hæftelse, økonomi og overdragelse. Vi ser også nærmere på reglerne for sammenlægning af lejligheder.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj 2019
TEMA: SeniorbofællesskaberDet er populært som aldrig før blandt landets seniorer at skifte parcelhuset bag ligusterhækken ud med en bolig i et seniorbofællesskab. I dette nummer af Andelsbolig Nyt bringer vi derfor et tema om seniorbofællesskaber. Kom på besøg hos en andelsboligforening i Karlslunde, der har stor succes med at være et seniorbofællesskab, og få indsigter i tal og tendenser bag seniorbofællesskabet som boform. Få ekspertråd til ventelister og bliv klogere på nøgletalsoplysningsskemaer. Med denne maj-udgave af Andelsbolig Nyt 2019 får du også boligordførernes holdninger til andelsboligen og dens fremtid samt indsigter i, hvordan andelsboligforeningen vurderes sund.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts 2019
TEMA: Langt fra storbyenI dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på andelsboligforeninger langt fra storbyen. Vi ser på den stigende efterspørgsel på andelsboliger beliggende i yder- og landkommuner og besøger andelsboligforeninger med adresse i henholdsvis det sønderjyske og på Bornholm. Årets andelsboligforening holder til i det midtjyske og her skaber det gode naboskab tryghed. Med denne marts-udgave af Andelsbolig Nyt 2019 ser vi også nærmere på, om andelsboligforeningerne er gode til at afvikle på deres gæld og vi giver gode råd til generalforsamlingen.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november 2018
Renovering og vedligeholdelseBygge- og renoveringsprojekter i andelsboligforeningen er ofte værdifulde og nødvendige. Men de medfører også en lang række gøremål til bestyrelsen eller de tovholdere, der er ansvarlige for renoveringen. De skal tage stilling til alt fra økonomi, tidshorisont, forsikring, tilladelser, beslutningstagen og projektplanlægning. Med dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi på renovering og vedligeholdelse i andelsboligforeninger. Du kan få gode råd fra eksperter til renoveringsprojekterne og læse om hvordan andre andelsboligforeninger har grebet deres renovering an.
I denne udgave af Andelsbolig Nyt kan du også blive klogere på, hvordan andelsboligforeningen kommer bedst fra start, når vedtægterne skal ændres og så kan du læse mere om den nye vurderingsnorm for valuarvurderinger.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september 2018
FlytteklarDanskerne flytter som aldrig før. Næsten 900.000 danskere skiftede deres bopæl til en anden i 2017. Det svarer til 16 procent af befolkningen – af samme årsag er danskerne det næstmest flyttende folkefærd i EU. Med dette tema undersøger vi, hvad det vil sige at flytte i andelsbolig. Vi ser nærmere på, hvordan man kan byde nye beboere velkommen og hvad man skal vide om alt det praktiske.
I dette nummer af Andelsbolig Nyt skriver vi også om, hvordan andelsboligforeningen kan få en Entreprisegaranti, der dækker fejl og mangler for op til 100.000 kroner, og så ser vi på hvilke beslutninger bestyrelsen må træffe uden om generalforsamlingen.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj 2018
Andelsboligtanken anno 2018I dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på andelsboligtanken anno 2018. Vi ser både på de problemstillinger, der i dag udfordrer boligformen. Og så ser vi på, hvordan andelstanken lever i andelsboligforeningerne, og hvordan de, som bebor dem, driver dem i fællesskab. Hvilke initiativer danner grobund for fælles initiativer? Vi har besøgt en andelsboligforening, der selvom de er få, er store på fællesskab. Og vi har været med, når andelsboligforeningen Kongens Bryghus brygger deres egen øl. Vi ser også nærmere på finansiering af altaner og persondataforordningen.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts 2018
KlimatilpasningI dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på klimatilpasning. Vi ser på hvordan klimaudfordringerne kommer tæt på i landets andelsboligforeninger. Og vi undersøger, hvordan vi sikrer byer og boliger mod b.la. kraftig vind, stigende grundvand og voldsomme skybrud. Vi ser også nærmere på den kommende andelsboligpakke. Og så bliver en ny norm for valuarvurderinger sat under luppen.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november 2017
Guld på loftetI dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på, hvordan andelsboligforeninger etablerer tagboliger på deres tørrelofter. Vi har talt med en andelsboligforening, der frasælger de gamle tørrelofter og får etableret tagboliger og vi har besøgt en andelsboligforening, der har tilføjet en ekstra etage på 4.sals lejlighederne. Vi har også været andelsboligloven efter i sømmene og undersøger, hvorfor andelsboligloven spænder ben for en indsats mod sorte penge på andelsboligmarkedet. I denne udgave af Andelsbolig Nyt får du også en guide til, hvordan andelsboligforeninger får styr på deres forsikringer.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september 2017
PrioriteringerI dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på, hvordan man prioriterer i andelsboligforeningen. Hvordan træffer man beslutninger og valg? Når man er mange om det? Ligeledes undersøger vi, hvordan det egentlig er med ansvarsfordelingen i andelsboligforeningen. Hvem har ansvaret? Andelshaver eller andelsboligforening?
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj 2017
BestyrelsesarbejdeI denne maj-udgave af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på bestyrelsesarbejdet i andelsboligforeninger. Vi undersøger hvorfor det i nogle foreninger kan være svært at finde nok andelshavere, der ønsker at sidde i bestyrelsen i deres andelsboligforening. Vi ser også på, hvad bestyrelsesarbejdet består af, og vi har spurgt en række eksperter om, hvilke råd de har til andelsboligbestyrelserne.. Ligeledes har vi interviewet Asger Aamund om, hvad det professionelle bestyrelsesarbejde består i. I dette nummer af Andelsbolig Nyt kan du også læse om rotteproblemer og du kan blive klogere på andelsboliglån
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts 2017
FællesfaciliteterAndelsbolig Nyt marts 2017 sætter fokus på fællesfaciliteter i andelsboligforeninger. Hvad kan man med et beboerhus, en legeplads eller en fælles køkkenhave i andelsboligforeningen? Det ser vi nærmere på, når vi besøger AB Halvtolv, der har utallige lav, som andelshaverne organiserer sig i. Vi er også på besøg i Vidjekær, hvor en andelsboligforening har haft fælles køkkenhave i 30 år, ligesom denne udgave af Andelsbolig Nyt også ser nærmere på kompostordninger i andelsboligforeninger. Dette nummer af Andelsbolig Nyt stiller skarpt på brugen af Facebook og online platforme til kommunikation i andelsboligforeninger. Ligeledes undersøger vi også, hvad der skete, da der blev stiftet andelsboligforeninger, som i dag kæmper med konkurs og voksende gæld.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november 2016
Alle vil bo i andelsboligforeningAndelsbolig Nyt november 2016 byder på et tema om det populære andelsboligmarked. Vi ser nærmere på hvorfor alle vil bo i andelsbolig? Rigtig mange andelsboligforeninger stiftes i disse år, og vi besøger en af de nystiftede andelsboligforeninger for at høre hvordan det er, at gå fra at være lejere til andelshavere. Vi ser også nærmere på om den stigende interesse i andelsboligmarkedet får konsekvenser for fællesskabet i foreningerne som følge af et øget fokus på fortjeneste og økonomi.
Renovering og vedligeholdelse bliver også behandlet i dette nummer af Andelsbolig Nyt. Bliv klogere på vedligeholdelse af faldstammer, energirenovering og læs om de nye krav til varmtvandsmålere i etageejendomme.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september 2016
Hvad koster en andelsboligI denne udgave af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på priserne på en andelsbolig. Andelsboligprisen bestemmes ud fra flere faktorer; både andelsboligforeningens andelskrone og de individuelle forbedringer i en andelsbolig. Systemet for prisfastsættelse af andelsboliger er kompliceret og omdiskuteret, og med denne udgave belyser vi aspekter som valuarvurderinger, finansiering, prisfastsættelse, forældrekøb og lån for at sætte fokus på, hvad en andelsbolig egentlig koster. Vi har også været på hos Lilleskov på Als, og hørt hvordan en andelsboligforening kan lægge krisen bag sig, og så behandler vi korttidsudlejning af andelsboliger via udlejningstjenester som Airbnb.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj 2016
Naboskab og naboskikMaj-nummeret af Andelsbolig Nyt sætter fokus på naboskab og naboskik. Her ser vi nærmere på, hvad det vil sige at være naboer i en andelsboligforening anno 2016. I den forbindelse kan du blandt andet blive klogere på, hvordan naboskab benyttes til at bekæmpe tyverier og du kan få gode råd til, hvordan du med få trin bliver en god nabo. Vi har også set nærmere på, hvad viceværtens rolle er i mange af landets andelsboligforeninger, og så har vi en artikel om de fælles tv-pakker, der ofte kan være roden til en del frustration i mange boligforeninger.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts 2016
Renovering og vedligeholdelse i andelsboligforeningenI årets første udgave af Andelsbolig Nyt er der fokus på renovering og vedligeholdelse af Andelsboligforeningen. Her kan du hente gode råd til, hvordan andelsboligforeninger kan renovere deres ejendom, og du kan finde inspiration i andre andelsboligforeningers byggeprojekter. Du kan også læse om hvordan andelsboligforeninger får et kontakt tillskud til energirenovering, få gode råd til afvikling af den kommende generalforsamling, og så kan du blive meget klogere på den altansag, som de sidste par måneder har verseret i Københavns Kommune.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november
I dette november-nummer af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på fællesskabet i andelsboligforeninger. Her kan du læse om hvilke muligheder, der er når man bor sammen og i forening. Læs blandt andet om fællesspisning, delebiler, valuarvurderinger og el-besparelser på fællesarealer.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september
I septemberudgaven af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på erhvervslejemål i andelsboligforeninger. Kom med indendøre i AB Jæger, hvor man har 50 erhvervslejemål og en aktiv handelsgade.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj
I dette nummer af Andelsbolig Nyt, er der sat fokus på sorte penge på andelsboligmarkedet, og hvordan man kommer dem til livs. Ydermere kan du i dette nummer læse om, hverdagen i en seniorboligforening, og så kan du i dette nummer læse om tilskud til solceller i en andelsboligforening.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt marts
I denne udgave af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på økonomi, finansiering og besparelser i andelsboligforeninger. Bladet indledes med et tema om byfornyelsestilskud og hvordan man kan få ekstra midler til finansiering af renoveringsprojekter i foreningen. Du kan også læse om omkostningskontrol i boligforeninger eller komme med på besøg i AB Bjørnemosen, som ligger i Odense.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt november
I dette nummer af Andelsbolig Nyt har vi sat fokus på debatten om maksimalpriser på andelsboliger. Vi har derfor taget temperaturen blandt de forskellige folketingspartiers boligordførere og hørt dem, hvad de mener om maksimalpriser. Ydermere har vi besøgt en af Danmarks største andelsboligforeninger, Ringertoften, og du kan blive klogere på både afskrivninger og rotter.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt september
I dette nummer af Andelsbolig Nyt kan du blandt andet blive klogere på konfliktløsning i foreninger, forældrekøb og TV-løsninger til andelsboligforeninger. Du kan også læse om, hvordan 1200 beboere har fået seksdoblet deres grønne arealer i artiklen ”Fra grå til grøn gårdhave”.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt maj
I dette nummer har bladet et tema om energiforbrug og energirenoveringer i andelsboligforeninger.
Læs magasinet
Andelsbolig Nyt april
I Andelsbolig Nyt marts 2014 kan du læse om den nye lovgivning vedrørende salg af andelsboliger. Du kan læse hvad de nye nøgletalsskemaer indebærer og hvorfor de er blevet implementeret. I denne udgave af Andelsbolig Nyt kan du også læse om hvordan en andelsboligforening fik 75 nye altaner uden stigning i boligafgiften og du kan finde gode råd til udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner og energimærkning.
Læs magasinet