AndelsboligNyt marts 2021

Tema: Nyopførte andelsboligforeninger

I denne udgave af AndelsboligNyt ser vi nærmere på nogle af de nyopførte andelsboligprojekter, som er begyndt at dukke op igen. Flere af dem opføres som seniorbofællesskaber. Andelsboligformen egner sig nemlig rigtig godt til bofællesskaber. Boverian Danmark har allerede opført flere seniorbofællesskaber og har flere på vej. Vi har i dette nummer af AndelsboligNyt besøgt Boverian NærHeden og set hvordan andelstanken blomstrer i fuldt flor. Dette nummer af AndelsboligNyt ser vi også nærmere på biodiversitet i gården og Irmingergades hængende haver.

Læs AndelsboligNyt marts 2021
AndelsboligNyt marts 2021

Andelsbolig Nyt november 2020

Tema: Forandringer

I dette nummer af Andelsbolig Nyt tager vi temaet forandringer op. Der er nemlig sket rigtig meget på andelsboligmarkedet i 2020 og der er ikke noget, der tyder på, at forandringerne sættes på pause. Du kan derfor både møde en andelsboligforening, som skulle være omstillingsparate, da de blev tilbudt at blive opkøbt. Du kan også læse om ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger og om det lovforslag, som regeringen har sendt i høring, der skal afskaffe offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger helt. I denne udgave af Andelsbolig Nyt behandler vi også den verserende debat om altanregler i Københavns Kommune og så kan du læse om den tagterrasse, som en andelsboligforening har fået op.

Læs Andelsbolig Nyt november 2020
Andelsbolig Nyt november

Andelsbolig Nyt september 2020

Tema: Bæredygtighed

Klima og bæredygtighed er omdrejningspunktet for dette nummer af Andelsbolig Nyt. Her kan du læse om den bæredygtige boligforening og hvordan fællesskab kan medføre et reduceret CO2-aftryk. Vi behandler også mulighederne for en kompost i andelsboligforeningen, gode tips til affaldshåndtering og viden om vandforbrug. Derudover kan du i dette magasin finde et klimatillæg, hvor der er gode tips til energirenoveringer, viden om LAR-løsninger og inspiration at hente fra AB Halvtolvs klimagruppe.

Læs Andelsbolig Nyt september 2020

Andelsbolig Nyt maj 2020

Tema: Boligaftalen

I dette nummer af Andelsbolig Nyt er der fokus på hvordan coronakrisen har påvirket landets andelsboligforeninger. Vi ser nærmere på, hvad man gør med den årlige generalforsamling, når det bliver forbudt at samles mere end 10 personer. Vi behandler også erhvervslejernes husleje og spørgsmål om den daglige drift. Samtidig taler vi med en professor i sociologi om den nye hverdag i landets andelsboligforeninger. Corona har stjålet de fleste overskrifter i den senere tid, men på andelsboligmarkedet er der også en kommende boligaftale, der fylder meget. Den undersøger vi også i dette magasin, hvor vi taler med eksperter og formænd om den kommende boligaftales betydning og indvirkning for andelsboligmarkedet.

Læs Andelsbolig Nyt maj 2020
Andelsbolig Nyt maj 2020

Andelsbolig Nyt marts 2020

Tema: Generalforsamling

Hvad er opskriften på en god generalforsamling? Andelsbolig Nyt marts sætter fokus på den årlige generalforsamling i andelsboligforeningen. Derfor har vi snakket med både en brandingekspert og en professor om, hvordan generalforsamlingen bliver mere hip og mindre formel. En andelsboligforening fortæller hvordan de med pizza og børnepasning fik flere deltagere til generalforsamlingen. Du får også en guide til generalforsamlingen, erfaringer fra generalforsamlingen hos Rambøll og viden om dirigentens rolle. I dette nummer kan du også læse om årets andelsboligforening, og så kan du blive klogere på de store økonomiske beslutninger på generalforsamlingen.

Læs Andelsbolig Nyt marts 2020

Andelsbolig Nyt november 2019

Tema: Den digitale andelsboligforening

I dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på den digitale andelsboligforening. Vi stiller spørgsmål til, hvordan en andelsboligforening kan blive digitaliseret og giver samtidig svar på, hvilke fordele og udfordringer digitaliseringen medbringer. Mød AB Florahøj, hvis hjemmeside er blevet et samlingspunkt for bestyrelsen og andelshaverne. Bliv klogere på reglerne for GDPR og persondata, og få også indblik i diverse digitale værktøjer, der tilbydes til andelsboligforeninger i dag. Vi ser også nærmere på de omdiskuterede moderniseringsregler og bestyrelsens ansvarsforsikring.

Læs Andelsbolig Nyt november 2019
abnyt-november19-epub

Andelsbolig Nyt september 2019

Tema: Den konstruktive konflikthåndtering

Èn ud af fire danskere har de sidste fem år oplevet konflikt med naboen. Det gør konflikter uundgåelige i andelsboligforeningen, hvor man bor tæt og er fælles om beslutningerne. I dette tema sætter vi konflikter under luppen. Mød to andelsboligforeninger, der kommer konflikterne på forkant, og få deres råd til, hvilken rolle bestyrelsen kan spille, når uenighederne opstår. Bliv også klogere på, hvad forskningen siger om konflikter og hvilke ekspertråd Center for konfliktløsning har til den konstruktive konflikthåndtering. I denne udgave får du også gode råd til hæftelse, økonomi og overdragelse. Vi ser også nærmere på reglerne for sammenlægning af lejligheder.

Læs Andelsbolig Nyt september 2019
abnyt-september19-epublish

Andelsbolig Nyt maj 2019

Tema: Seniorbofællesskaber

Det er populært som aldrig før blandt landets seniorer at skifte parcelhuset bag ligusterhækken ud med en bolig i et seniorbofællesskab. I dette nummer af Andelsbolig Nyt bringer vi derfor et tema om seniorbofællesskaber. Kom på besøg hos en andelsboligforening i Karlslunde, der har stor succes med at være et seniorbofællesskab, og få indsigter i tal og tendenser bag seniorbofællesskabet som boform. Få ekspertråd til ventelister og bliv klogere på nøgletalsoplysningsskemaer. Med denne maj-udgave af Andelsbolig Nyt 2019 får du også boligordførernes holdninger til andelsboligen og dens fremtid samt indsigter i, hvordan andelsboligforeningen vurderes sund.

Læs Andelsbolig Nyt maj 2019
abnyt-maj19-e-pub-forside

Andelsbolig Nyt marts 2019

Tema: Langt fra storbyen

I dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på andelsboligforeninger langt fra storbyen. Vi ser på den stigende efterspørgsel på andelsboliger beliggende i yder- og landkommuner og besøger andelsboligforeninger med adresse i henholdsvis det sønderjyske og på Bornholm. Årets andelsboligforening holder til i det midtjyske og her skaber det gode naboskab tryghed. Med denne marts-udgave af Andelsbolig Nyt 2019 ser vi også nærmere på, om andelsboligforeningerne er gode til at afvikle på deres gæld og vi giver gode råd til generalforsamlingen.

Læs Andelsbolig Nyt marts 2019
abnyt-marts-19-forside

Andelsbolig Nyt november 2018

Tema: Renovering og vedligeholdelse

Bygge- og renoveringsprojekter i andelsboligforeningen er ofte værdifulde og nødvendige. Men de medfører også en lang række gøremål til bestyrelsen eller de tovholdere, der er ansvarlige for renoveringen. De skal tage stilling til alt fra økonomi, tidshorisont, forsikring, tilladelser, beslutningstagen og projektplanlægning. Med dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi på renovering og vedligeholdelse i andelsboligforeninger. Du kan få gode råd fra eksperter til renoveringsprojekterne og læse om hvordan andre andelsboligforeninger har grebet deres renovering an.

I denne udgave af Andelsbolig Nyt kan du også blive klogere på, hvordan andelsboligforeningen kommer bedst fra start, når vedtægterne skal ændres og så kan du læse mere om den nye vurderingsnorm for valuarvurderinger.

Læs Andelsbolig Nyt november 2018
andelsbolignyt-nov18-epub.-forside

Andelsbolig Nyt september 2018

Tema: Flytteklar

Danskerne flytter som aldrig før. Næsten 900.000 danskere skiftede deres bopæl til en anden i 2017. Det svarer til 16 procent af befolkningen – af samme årsag er danskerne det næstmest flyttende folkefærd i EU. Med dette tema undersøger vi, hvad det vil sige at flytte i andelsbolig. Vi ser nærmere på, hvordan man kan byde nye beboere velkommen og hvad man skal vide om alt det praktiske.

I dette nummer af Andelsbolig Nyt skriver vi også om, hvordan andelsboligforeningen kan få en Entreprisegaranti, der dækker fejl og mangler for op til 100.000 kroner, og så ser vi på hvilke beslutninger bestyrelsen må træffe uden om generalforsamlingen.

Læs Andelsbolig Nyt september 2018
abnyt-sept-18-epub-forside

Andelsbolig Nyt maj 2018

Tema: Andelsboligtanken anno 2018

I dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på andelsboligtanken anno 2018. Vi ser både på de problemstillinger, der i dag udfordrer boligformen. Og så ser vi på, hvordan andelstanken lever i andelsboligforeningerne, og hvordan de, som bebor dem, driver dem i fællesskab. Hvilke initiativer danner grobund for fælles initiativer? Vi har besøgt en andelsboligforening, der selvom de er få, er store på fællesskab. Og vi har været med, når andelsboligforeningen Kongens Bryghus brygger deres egen øl. Vi ser også nærmere på finansiering af altaner og persondataforordningen.

Læs Andelsbolig Nyt maj 2018
abnyt-maj18-forside

Andelsbolig Nyt marts 2018

Tema: Klimatilpasning

I dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på klimatilpasning. Vi ser på hvordan klimaudfordringerne kommer tæt på i landets andelsboligforeninger. Og vi undersøger, hvordan vi sikrer byer og boliger mod b.la. kraftig vind, stigende grundvand og voldsomme skybrud. Vi ser også nærmere på den kommende andelsboligpakke. Og så bliver en ny norm for valuarvurderinger sat under luppen.

Læs Andelsbolig Nyt marts 2018
abnyt-marts18

Andelsbolig Nyt november 2017

Tema: Guld på loftet

I dette nummer af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på, hvordan andelsboligforeninger etablerer tagboliger på deres tørrelofter. Vi har talt med en andelsboligforening, der frasælger de gamle tørrelofter og får etableret tagboliger og vi har besøgt en andelsboligforening, der har tilføjet en ekstra etage på 4.sals lejlighederne. Vi har også været andelsboligloven efter i sømmene og undersøger, hvorfor andelsboligloven spænder ben for en indsats mod sorte penge på andelsboligmarkedet. I denne udgave af Andelsbolig Nyt får du også en guide til, hvordan andelsboligforeninger får styr på deres forsikringer.

Læs Andelsbolig Nyt november 2017
abnyt-nov17-forside

Andelsbolig Nyt september 2017

Tema: Prioriteringer

I dette nummer af Andelsbolig Nyt sætter vi fokus på, hvordan man prioriterer i andelsboligforeningen. Hvordan træffer man beslutninger og valg? Når man er mange om det? Ligeledes undersøger vi, hvordan det egentlig er med ansvarsfordelingen i andelsboligforeningen. Hvem har ansvaret? Andelshaver eller andelsboligforening?
Læs Andelsbolig Nyt september 2017

ab-nyt-september17-front

Andelsbolig Nyt maj 2017

Tema: Bestyrelsesarbejde

I denne maj-udgave af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på bestyrelsesarbejdet i andelsboligforeninger. Vi undersøger hvorfor det i nogle foreninger kan være svært at finde nok andelshavere, der ønsker at sidde i bestyrelsen i deres andelsboligforening. Vi ser også på, hvad bestyrelsesarbejdet består af, og vi har spurgt en række eksperter om, hvilke råd de har til andelsboligbestyrelserne.. Ligeledes har vi interviewet Asger Aamund om, hvad det professionelle bestyrelsesarbejde består i. I dette nummer af Andelsbolig Nyt kan du også læse om rotteproblemer og du kan blive klogere på andelsboliglån
Læs Andelsbolig Nyt maj 2017

abnyt-maj17-front

Andelsbolig Nyt marts 2017

Tema: Fællesfaciliteter

Andelsbolig Nyt marts 2017 sætter fokus på fællesfaciliteter i andelsboligforeninger. Hvad kan man med et beboerhus, en legeplads eller en fælles køkkenhave i andelsboligforeningen? Det ser vi nærmere på, når vi besøger AB Halvtolv, der har utallige lav, som andelshaverne organiserer sig i. Vi er også på besøg i Vidjekær, hvor en andelsboligforening har haft fælles køkkenhave i 30 år, ligesom denne udgave af Andelsbolig Nyt også ser nærmere på kompostordninger i andelsboligforeninger. Dette nummer af Andelsbolig Nyt stiller skarpt på brugen af Facebook og online platforme til kommunikation i andelsboligforeninger. Ligeledes undersøger vi også, hvad der skete, da der blev stiftet andelsboligforeninger, som i dag kæmper med konkurs og voksende gæld.
Læs Andelsbolig Nyt marts 2017

abnyt-marts17-e-pub-frontpage

Andelsbolig Nyt november 2016

Tema: Alle vil bo i andelsboligforening

Andelsbolig Nyt november 2016 byder på et tema om det populære andelsboligmarked. Vi ser nærmere på hvorfor alle vil bo i andelsbolig? Rigtig mange andelsboligforeninger stiftes i disse år, og vi besøger en af de nystiftede andelsboligforeninger for at høre hvordan det er, at gå fra at være lejere til andelshavere. Vi ser også nærmere på om den stigende interesse i andelsboligmarkedet får konsekvenser for fællesskabet i foreningerne som følge af et øget fokus på fortjeneste og økonomi.
Renovering og vedligeholdelse bliver også behandlet i dette nummer af Andelsbolig Nyt. Bliv klogere på vedligeholdelse af faldstammer, energirenovering og læs om de nye krav til varmtvandsmålere i etageejendomme.
Læs Andelsbolig Nyt november 2016

abnyt-nov-forside-212x300

Andelsbolig Nyt september 2016

Tema: Hvad koster en andelsbolig

I denne udgave af Andelsbolig Nyt ser vi nærmere på priserne på en andelsbolig. Andelsboligprisen bestemmes ud fra flere faktorer; både andelsboligforeningens andelskrone og de individuelle forbedringer i en andelsbolig. Systemet for prisfastsættelse af andelsboliger er kompliceret og omdiskuteret, og med denne udgave belyser vi aspekter som valuarvurderinger, finansiering, prisfastsættelse, forældrekøb og lån for at sætte fokus på, hvad en andelsbolig egentlig koster. Vi har også været på hos Lilleskov på Als, og hørt hvordan en andelsboligforening kan lægge krisen bag sig, og så behandler vi korttidsudlejning af andelsboliger via udlejningstjenester som Airbnb.

Læs Andelsbolig Nyt september 2016
abnyt-sept-forside-212x300

Andelsbolig Nyt maj 2016

Tema: Naboskab og naboskik

Maj-nummeret af Andelsbolig Nyt sætter fokus på naboskab og naboskik. Her ser vi nærmere på, hvad det vil sige at være naboer i en andelsboligforening anno 2016. I den forbindelse kan du blandt andet blive klogere på, hvordan naboskab benyttes til at bekæmpe tyverier og du kan få gode råd til, hvordan du med få trin bliver en god nabo. Vi har også set nærmere på, hvad viceværtens rolle er i mange af landets andelsboligforeninger, og så har vi en artikel om de fælles tv-pakker, der ofte kan være roden til en del frustration i mange boligforeninger.
Læs Andelsbolig Nyt maj 2016

abnyt-maj-forside

Andelsbolig Nyt marts 2016

Renovering og vedligeholdelse i andelsboligforeningen

I årets første udgave af Andelsbolig Nyt er der fokus på renovering og vedligeholdelse af Andelsboligforeningen. Her kan du hente gode råd til, hvordan andelsboligforeninger kan renovere deres ejendom, og du kan finde inspiration i andre andelsboligforeningers byggeprojekter. Du kan også læse om hvordan andelsboligforeninger får et kontakt tillskud til energirenovering, få gode råd til afvikling af den kommende generalforsamling, og så kan du blive meget klogere på den altansag, som de sidste par måneder har verseret i Københavns Kommune.
Læs Andelsbolig Nyt marts 2016

abnyt-mar-true-online-forside

Andelsbolig Nyt november 2015

I dette november-nummer af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på fællesskabet i andelsboligforeninger. Her kan du læse om hvilke muligheder, der er når man bor sammen og i forening. Læs blandt andet om fællesspisning, delebiler, valuarvurderinger og el-besparelser på fællesarealer.
Læs Andelsbolig Nyt november 2015

Andelsbolig Nyt september 2015

I septemberudgaven af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på erhvervslejemål i andelsboligforeninger. Kom med indendøre i AB Jæger, hvor man har 50 erhvervslejemål og en aktiv handelsgade.
Læs Andelsbolig Nyt september 2015

Andelsbolig Nyt maj 2015

I dette nummer af Andelsbolig Nyt, er der sat fokus på sorte penge på andelsboligmarkedet, og hvordan man kommer dem til livs. Ydermere kan du i dette nummer læse om, hverdagen i en seniorboligforening, og så kan du i dette nummer læse om tilskud til solceller i en andelsboligforening.

Læs Andelsbolig Nyt maj 2015

Andelsbolig Nyt marts 2015

I denne udgave af Andelsbolig Nyt er der sat fokus på økonomi, finansiering og besparelser i andelsboligforeninger. Bladet indledes med et tema om byfornyelsestilskud og hvordan man kan få ekstra midler til finansiering af renoveringsprojekter i foreningen. Du kan også læse om omkostningskontrol i boligforeninger eller komme med på besøg i AB Bjørnemosen, som ligger i Odense.

Læs Andelsbolig Nyt marts 20154

Andelsbolig Nyt november 2014

I dette nummer af Andelsbolig Nyt har vi sat fokus på debatten om maksimalpriser på andelsboliger. Vi har derfor taget temperaturen blandt de forskellige folketingspartiers boligordførere og hørt dem, hvad de mener om maksimalpriser. Ydermere har vi besøgt en af Danmarks største andelsboligforeninger, Ringertoften, og du kan blive klogere på både afskrivninger og rotter.

Læs Andelsbolig Nyt november 2014

Andelsbolig Nyt september 2014

I dette nummer af Andelsbolig Nyt kan du blandt andet blive klogere på konfliktløsning i foreninger, forældrekøb og TV-løsninger til andelsboligforeninger. Du kan også læse om, hvordan 1200 beboere har fået seksdoblet deres grønne arealer i artiklen ”Fra grå til grøn gårdhave”.

Læs Andelsbolig Nyt september 2014

Andelsbolig Nyt maj 2014

I dette nummer har bladet et tema om energiforbrug og energirenoveringer i andelsboligforeninger.

Læs Andelsbolig Nyt maj 2014

Andelsbolig Nyt marts 2014

I Andelsbolig Nyt marts 2014 kan du læse om den nye lovgivning vedrørende salg af andelsboliger. Du kan læse hvad de nye nøgletalsskemaer indebærer og hvorfor de er blevet implementeret. I denne udgave af Andelsbolig Nyt kan du også læse om hvordan en andelsboligforening fik 75 nye altaner uden stigning i boligafgiften og du kan finde gode råd til udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner og energimærkning.
Læs Andelsbolig Nyt marts 2014

Andelsbolig Nyt november 2013

Læs Andelsbolig Nyt november 2013

Andelsbolig Nyt september 2013

Læs Andelsbolig Nyt september 2013

Andelsbolig Nyt maj 2013

Læs Andelsbolig Nyt maj 2013

Andelsbolig Nyt marts 2013

Læs Andelsbolig Nyt marts 2013

Andelsbolig Nyt november 2012

Læs Andelsbolig Nyt november 2012

Andelsbolig Nyt september 2012

Læs Andelsbolig Nyt september 2012

Andelsbolig Nyt juni 2012

Læs Andelsbolig Nyt juni 2012

Andelsbolig Nyt marts 2012

Læs Andelsbolig Nyt marts 2012

Andelsbolig Nyt juni 2011

Læs Andelsbolig Nyt juni 2011

Andelsbolig Nyt maj 2011

Læs Andelsbolig Nyt maj 2011

Andelsbolig Nyt april 2011

Læs Andelsbolig Nyt april 2011