emkd

Oprettede forumsvar

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: udleje andel til forælder. #16893
  emkd
  Deltager

  Hej Lyna,

  Som jeg forstår det, må du ikke låne den ud til familie, ved mindre du er blevet berrettiget til det efter § 3.c, som jeg desværre ikke kan læse.

  Mvh
  Emma

  som svar til: fra Andels bolig til Ejerbolig, #16892
  emkd
  Deltager

  Hej Kjeld,

  Er der nogen speciel grund til at du ønsker en ejerlejlighed i stedet for andelsbolig, som du sidder i nu?

  Fordele ved ejerlejlighed er, at prisen følger markedet, og at man derfor kan være heldig at tjene gode penge på sin bolig under gode tider i markedet.
  Ved ejerlejlighed stiger din bolig i pris, når du laver noget ekstra på boligen, fx nyt køkken, nye gulve, nyt badeværelse osv. Hvor i en andelsbolig, får du ikke lige så meget ud af det. Din bolig stiger mindre i pris ved andel end ved ejerlejlighed, når der laves ekstra på boligen.

  Du skal vide at ejerlejligheder er markant dyrere i kvadratmeterpris end andelsboliger er.
  Hvis du fx tager en 2-værelses andelsbolig på 50 kvadratmeter i storkøbenhavn vil den ca koste mellem 500.000-800.000 kr. hvorimod hvis det var en ejerlejlighed ligger prisniveauet på 1.200.000-1.800.000 kr. Dvs. næsten mere end en fordobling i prisen for samme antal kvadratmeter.

  I en andelsbolig betaler du husleje som er forskellig for hver andelsboligforening. Det kan spændende vidt fra 2000-9000 kr. om måneden afhængigt af foreningens lån og boligens størrelse.

  I en ejerlejlighed betaler man ikke husleje til nogen forening, da man ejer hele lejligheden, og ikke kun brugsretten. Men man betaler i stedet for ejendomsværdiskat, grundskyld og fællesudgifter. De tre ting er ca. 2500-3500 kr samlet gennemsnitligt i København.

  Ulempen ved andelsbolig er, at der på generalforsamlingerne kan vedtages ting, der vil påvirke ens husleje. Fx kan der vedtages, at der skal renoveres tage i det kommende år, og andelsboligforeningen vil derfor optage lån hertil. Det betyder, at ens husleje stiger med x-antal kr. fremover. Og dette er man ikke selv herrer over. Man er underlagt disse vedtag.
  Dette foregår ikke ved ejerlejligheder.

  Håber det gav dig nogenlunde svar 🙂

  Ellers kan du tjekke min hjemmeside ud, hvor jeg skriver om netop forskellen på ejerlejligheder og andelsbolig, og hvad man gør ved optag af lån hertil.

  Mvh
  Emma

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt