Mobilantenneanlæg

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9952
  Hammer
  Medlem

  Til min store overraskelse fandt jeg igår et opslag i min gang fra andelsboligforeningens bestyrelsen, der annoncerede at de havde indgået en aftale med et mobiltelefonfirma om opstilling af et antenneanlæg på et af vores tørlofter. Dette antenneanlæg skal installeres lige oppe over min lejlighed…..
  Dette giver anledning til bekymring fra min side. Jeg tænker, at det kan gøre det sværere at sælge min lejlighed. Dels da antennen vil skæmme bygningen, og dels da anlægget muligvis vil støje (der står, at de vil støj isolere, men det læser jeg mere som at sådan et anlæg støjer – har set andre steder på nettet at sådan et anlæg kan “brumme”). Jeg er meget i tvivl om mine rettigheder i denne sag – vi er som beboere ikke blevet inddraget i beslutningen overhovedet – og jeg tror at selv hvis det skulle have være vedtaget på en generalforsamling ville jeg ikke få medhold, da ejendommen er delt i en større hovedbygning og et lille anneks. Jeg bor i annekset og vil derfor automatisk være i mindretal, da de andre beboere ingen gener vil få, men tilgengæld vil foreningen få en ekstra indtægt.
  Har jeg nogen som helst muligheder/rettigheder for at gøre noget? F.eks. få kompensation for tabt værdi ved salg af boligen eller dækket merudgifter til elskadeforsikring? Er der nogen der har erfaring med lignende sag?

  #10456
  omantho
  Medlem

  Hej Hammer!
  Som formand, ville jeg helt naturligt, lade det gå til en omdelt høring, om for eller i mod en sådan aftale, evt, indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. Du ved jo ikke om du vil komme i mindretal. Nuvel det vil give en indkomst til foreningen, men den bør komme alle andelshaverne til gode, via modregning i fællesudgifterne.
  Hvorvidt det vil komme til at støje, ved du jo ikke endnu, men hvis det bliver tilfældet, og primært hos dig, må du få en snak med formanden, hvad bestyrelsen har tænkt sig at gøre ved det. Jeg vil også anbefale dig, at forhøre dig hos en ejendomsmægler, hvorvidt det kan trække prisen ned, og hvis det er tilfældet, så skal du indgå en skriftlige aftale med bestyrelsen, om kompensation for et evt. direkte tab, som afregnes af foreningens fællesomk.
  Er bestyrelsen ikke imødekommende for de forslag vil jeg anbefale at søge juridisk bistand og jeg ville nærlæse vedtægterne omhyggeligt,

  #10462
  molan
  Deltager

  Som omantho har sagt.
  PS: Jeg ville personligt være mere bekymret for risikoen for celleforandringer, altså strålingsfarer. Mobilantenneanlæg udsender mikrobølger som en mikrobølger ovn og det er næppe sundt at være tæt på sådan en i længere tid af gangen.
  Man kan blive midlertidigt steril af radar stråler, som også er mikrobølger. Med andre ord, ønsker du overhoved at bo der, hvis den bliver sat op!!!

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt