Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Direktør for bedragerisk administrationsselskab varetægtsfængsles

Administrationsselskabet Housing Groups direktør varetægtsfængsles efter at have bedraget over tyve andels- og ejerforeninger for et to-cifret millionbeløb. De mange millioner er angiveligt brugt til at opveje for økonomiske huller i forbindelse med udlandsforretninger, som har medført en stor gæld til SKAT. Direktøren er varetægtsfængslet frem til november og nægter sig skyldig. Hans advokat ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen.

Det går stødt ned ad bakke for administrationsselskabet Housing Group, som i midten af september først blev smidt ud af Ejendomsforeningen Danmark, for dernæst at blive politianmeldt med formodning om bedrag for over tyve millioner kroner. En millionsum, som angiveligt er stjålet fra deres kunder bestående af danske andels- og ejerforeninger. Et nyt lavpunkt i sagen har nu set dagens lys. Direktøren for Housing Group er nemlig blevet anholdt og varetægtsfængslet frem til midten af november. Varetægtsfængslingen skyldes, at de mistænkelige kontoudtog fra foreningernes konti eftersigende er blevet brugt til at opveje for udygtige udlandsforretninger og et mellemliggende med SKAT. Vi har talt med Københavns Politi.

Fallerede udlandseventyrer fældede forbryderen

Direktøren for Housing Group blev i midten af oktober anholdt og fængslet, sigtet for at have tilranet sig uberettigede penge fra danske andels- og ejerforeningers konti. Københavns Politi undersøger sagen og mener, at foreningernes penge kan være blevet brugt til at dække for dårlige forretninger i udlandet og et stort mellemværende med SKAT. Sigtelsen udspringer efter direktørens forretninger blev kigget efter i sømmene. Afsløringer fra Berlingske Business viser, at direktøren har haft flere forskellige udlandsforretninger sideløbende med hans danske administrationsselskab Housing Group. Fælles for flere af direktørernes udlandsforretninger er dog, at tallene på bundlinjen er ildrøde og forretningerne er havnet i økonomisk uvejr.

Direktøren har blandt andet forsøgt sig på den anden side af Atlanten. Her administrerede han en virksomhed i Florida, som formidler luksuslejligheder til danske kunder. Udlandseventyret i USA blev dog aldrig til den helt store amerikanske drøm. Sidste års regnskab afslørede nemlig en negativ egenkapital på en halv million kroner. Men det stopper ikke her. Direktøren har også forsøgt sig med flere ejendomsprojekter i det nordlige England, som eftersigende er så meget i underskud, at der tvivles på den forsatte drift af flere af disse projekter, skriver Berlingske Business.
 

Hvad er en ‘negativ egenkapital’? En negativ egenkapital betyder, at årets underskud på resultatopgørelsen er større end egenkapitalen. Hvis en virksomhed har en negativ egenkapital betyder det, som oftest, at virksomheden ikke kan fortsætte sin drift med mindre ejeren eller andre investorer poster penge i virksomheden. Over en tredje del af direktørens firmaer, danske som udenlandske, har en negativ egenkapital.

Foreningers penge brugt til betaling af skattegæld

Sidste år blev en ejendom nord for Liverpool tvangssolgt, fordi banken mente, at betingelserne for ejendomslånet ikke blev overholdt. Det betød, at ejerne af ejendommen på ulovlig vis havde høstet store skattemæssige gevinster, som de nu skulle betale tilbage. En af medejerne for ejendommen, var ikke overraskende selvsamme direktør, som også bestyrer Housing Group.

Ifølge Københavns Politi ser man den store skattegæld, som et motiv for de mange uberettigede millioner, direktøren har tilranet sig via sine danske kunders konti. Selve gælden til SKAT vil Københavns Politi ikke oplyse, men nævner derimod, at hele gælden blev betalt kort efter pengene fra foreningernes konti var trukket.

”Det tyder på, at pengene er blevet brugt til at dække økonomiske huller,” sådan udtalte Thomas Houtved, politikommissær ved Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, sig i sidste uge til Berlingske Business.

På Andelsportal.dk har vi været i dialog med kommunikationschef for Københavnspoliti, Claus Buhr. ”Sagens omfang gør, at vi ikke vil udtale os mere om det på nuværende tidspunkt. Men hos Københavns Politi forlanger vi en fristforlængelse af sigtede d. 7 november,” lyder det fra Claus Buhr. En fristforlængelse giver politiet mulighed for at holde direktøren varetægtsfængslet, mens efterforskningen forstætter. En forlænget varetægtsfængsling betyder, at den sigtede direktør ikke kan spolere eller sløre opklaringen af sagen, eksempelvis ved at tale med medgerningsmænd eller vidner.

”Sagens omfang gør, at vi ikke vil udtale os mere om det på nuværende tidspunkt. Men hos Københavns Politi forlanger vi en fristforlængelse af sigtede d. 7 november,”

Claus Buhr, Kommunikationschef hos Københavns Politi

Flere foreninger henvender sig

Sagens omfang betyder, at flere foreninger forsat henvender sig både til Ejendomsforeningen Danmark, Politiet og Andelsportal.dk med mistanke om svindel. Hvis jeres forening har Housing Group som administrator, råder vi til at kontakte jeres bank og få tjekket kontoudtog og posteringer. Eftersom sagen stadig er i gang, er Københavns Politi meget interesserede i at høre fra flere foreninger, som har mistanke om, der er blevet fiflet med papirerne eller har oplevet besynderlige bankoverførsler.

“Vi har forsat flere foreninger, der henvender sig. Efterforskningen er stadig i gang, så vi kan ikke sætte et konkret antal på, men vi anbefaler foreninger at henvende sig, hvis de har brugbare oplysninger,” siger Claus Buhr i et interview med Andelsportal.dk. I sidste uge havde op mod femten andelsboligforeninger henvendt sig, men politiet frygter, at svindelen har ramt mere end tyve danske foreninger.

Læs hvordan sagen startede og få et overblik her.

Kendt advokat forsvarer den sigtede direktør

Den kendte forsvarsadvokat, Anders Neméth, fører direktøren for Housing Groups sag. Forsvarsadvokaten har flere gange taget sig af større økonomiske sager, hvor han tidligere har forsvaret storsvindleren Stein Bagger og bestyrelsen af den konkursramte brændstofbastion, OW Bunkers. Anders Németh har yderligere forsvaret Henrik Qvortrup i den store Ekstra-Bladet-skandale omhandlende ulovlig personovervågning.

Direktøren er forsat varetægtsfængslet indtil midt i november, da dommeren i sagen vurderede, at en løsladelse gav direktøren mulighed for at påvirke efterforskningen og begå lovovertrædelser. Vi har efterfølgende kontaktet advokat Anders Németh, som ikke ønsker at kommentere yderligere på sagen, men fortæller, at direktøren stadig nægter sig skyldig. På Andelsportal.dk følger vi naturligvis sagens gang.


Hvis I ligger inde med nogle konkrete oplysninger, så hører vi gerne fra jer.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *