Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

REDUCERING AF BOLIGAFGIFT

Vi har betalt for meget i boligafgift siden indflytning for 10 år siden. Bestyrelsen siger det er en fejl, og vil forsøge at få afgiften sænket på en Generalforsamling. Jeg mener ikke det er et Generalforsamlingsspørgsmål. Hvem vil stemme for når andres husleje stiger. Vi betaler ca 1.000 for meget pr. måned. Problemet er opstået da ejendommen overgik til A/B i 1995. På det tidspunkt var den almindelige husleje højere end tilsvarende lejligheder, da lejeren havde fået installeret nyt køkken og fået beløbet finansieret over huslejen. Værdien af dette var allerede afskrevet inden vi flyttede ind i ejendommen jf generelle vilkår for afskrivning, og lejligheden burde have samme boligafgift pr. andelskr. som resten af ejendommen. Dette har man åbenbart overset. Er det ikke en administrativ beslutning fremfor en generalforsamling, da det er en fejl fra foreningens side? Kan man forlange at få det for meget betalte tilbage fra da man flyttede ind i ejendommen? Beløbet er ca. 100.000- (resten af beboerne har jo fået en billige boligafgift, fordi vores har været forhøjet) 

Vores svar fra

Jeg mener heller ikke det er en generalforsamlingsbeslutning.
I kan blive mødet med det krav at der kun kan reguleres 5 år tilbage i tiden da resten af kravet kan være forældet.
Det er dog ikke rimeligt, så det kan man måske bede generalforsamlingen om at tage stilling til.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.