Intelligente løsninger
Gør jeres hverdag i andelsboligforeningen nemmere med intelligente løsninger fra wiceIoT. Med sensorer installeret i bygningen undgår I uforudsigelige udgifter, der kan koste dyrt. Læs med her og bliv klogere på, hvordan I kan opdage skaderne før det er for sent.
IoT er en moderne teknologi, som kan indsamle data og spare foreningen og den enkelte beboer både penge og besvar. Sensorer, der kan overvåge vandforbruget, utætte vandrør, tage og meget mere, giver jer mulighed for at opdage skader, der ikke kan ses med det blotte øje.
Opdag skaden før det er for sent
Med en intelligent løsning installeret på taget i form af en sensor, vil I modtage en besked, hvis taget er utæt. På den måde er I sikre på at opdage vandskaden, før den spreder sig gennem bygningen.
Det er derfor en god ide at sikre jeres andelsboligforening med sensorer, så høje omkostninger undgås før det er for sent.
Afhængigt af hvad andelsboligforeningen ønsker hjælp til, vil man enten placere sensorer på bygningens tag, i kælderen eller i beboernes individuelle lejligheder.
Indehaver af wiceIoT, Peter Florman, forklarer:
Sensoren kan både sættes op inden skaden er sket, men også mens problemet opdages. De er simple at sætte op og er trådløse, hvor de kører på batteri. Så hvis man har et gammelt tag og gerne vil være sikker på at opdage, hvis der kommer vand ind, kan man få sat en sensor op.
Peter Florman
Hvis sensoren meddeler en skade, er det op til foreningen selv, hvem der skal have besked om det. wiceIoT kan både sende en besked ud om skaden til bestyrelsen, viceværten eller en tilknyttet servicepartner til foreningen, som eksempelvis tager sig af vandskader.
Er taget utæt?
Det kan være svært at opdage et utæt tag i andelsboligforeninger. Hvis ikke man opdager, at taget er utæt, er der risiko for at få vandskader, fugt og svamp. Det er vigtigt, at taget bliver vedligeholdt, og hvis utætheder opdages i tide, kan det klares med mindre reparationer, og I slipper for eksempelvis at udskifte taget. Hos wiceIoT har de udviklet intelligente løsninger, der nu sikrer, at I får besked hvis der kommer vand ind på loftet.
Den intelligente sensor måler temperaturen og fugt i tagkonstruktionen, og giver dig direkte besked via en app. Dermed vil det opdages hurtigt, hvis taget er utæt og der kommer fugt ind i bygningen.
Vidste I?
Hvis ikke et utæt tag opdages i tide, kan I risikere, at hele taget skal udskiftes, og en ny tagbelægning koster mellem 1.000 og 3.000 kr. pr. m2.
Det kan medføre dyre reparationer, hvis man ikke opdager skader i tide. Her er det smarte, at det er muligt at få lagt sensorer op på taget, så man kan detektere, om der kommer vand ind. Sensorerne er vandtætte og udstyret med et reb, som suger vand til sig, og når rebet bliver vådt, så giver de en besked. Så får man en sms eller mail om, at der er trængt vand ind på loftet, som ikke skal være der.
Indehaver af wiceIoT, Peter Florman
Optimér indeklimaet
Indeklimaet i din bolig har enorm betydning for dit helbred. Høj luftfugtighed og skimmelsvamp er nogle af de ting, der kan opstå, hvis indeklimaet er dårligt. wiceIoT har udviklet en sensor til at måle indeklimaets luftfugtighed og temperatur i folks boliger.
Hvis der er for høj luftfugtighed, hjælper sensorerne med at påminde beboerne om, at de skal huske at lufte ud. En sensor, der skal måle indeklimaet, skal installeres i de enkelte lejligheder i andelsboligforeningen.
Peter Florman
Driller vandrørene?
Hvis toilettet løber, kan det give uforudsigelige overraskelser, som kan føre til store omkostninger. Hos wiceIoT tilbydes der vandmålere, som kan måle andelshaverens forbrug af vand. Sensoren kan også registrere vandlækage. Det vil sige, at man kan se, hvis ikke der bliver brugt vand, men der stadig er et flow i vandet. En utæthed viser sig eksempelvis ved, at en vandhane drypper eller toilettet løber, og så giver sensoren et signal om det. Det kan nemlig koste mange penge med et toilet, der løber, og med intelligente løsninger kan du spare på de uforudsete omkostninger.
Ved at få installeret en intelligent sensor på vandrørene, er det muligt at følge med i vandforbruget, hvor du så får en besked, hvis der er en pludselig stigning i forbruget.
I bygninger med mange toiletter, såsom andelsboligforeninger, er det en god investering at have intelligente sensorer til at overvåge vandforbruget. Hvis toilettet løber, afhængigt af, hvor mange liter vand, der spildes om dagen, kan det koste mellem 5.000 og 30.000 kroner om året, at toilettet løber.
Men hvordan kan sensoren registrere om toilettet løber eller om man bare skyller ud?
wiceIoT’s sensor installeres på vandtilslutningen til toilettet og kender forskellen på et almindeligt skyl og et løbende toilet. Vandforbruget kan følges via en app, der udløser et signal, hvis toilettet løber. Både andelshaver og ejendomsadministrationen kan bruge appen.
Fællesarealerne
wiceIoT er specialister i at hjælpe med at finde den rette løsning. Om det så er varmeudgifterne, der skal reduceres, eller rengøringen i fællesrummet, der skal optimeres, kan wiceIoT hjælpe. Det er nemlig dyrt at varme et tomt lokale op. Med en intelligent sensor har du altid overblik over rummets temperatur og kan sænke temperaturen, når rummet ikke er i brug. Udover at den intelligente sensor kan regulere varmen, kan den også hjælpe med at finde ud af, hvornår lokalerne bliver benyttet.
Hvis foreningen har fælleområder, kan man få installeret løsninger, som selv regulerer varmen. Med en intelligent sensor har du altid kontrol over rummets temperatur. Sensoren kan automatisk sænke temperaturen, når rummet ikke bliver brugt, eller meddele om inaktivitet, så man selv kan skrue ned for temperaturen.
Peter Florman fra wiceIoT
Når du har styr på, hvor ofte lokalet bliver benyttet, er det også muligt at planlægge rengøringen ud fra det, når lokalet har været brugt. På den måde sparer I også tid og ressourcer på rengøringen.
Hvad koster de intelligente løsninger?
Indehaver Peter Florman fra wiceIoT forklarer, hvad deres intelligente løsninger koster.
“Selve enhederne ligger fra 400-6.000 kroner og det afhænger af, hvilken sensor det er og hvad den skal kunne.”
wiceIoT tilbyder en fuld løsning, som er skræddersyet til den enkelte opgave. wiceIoT tager ud til bestyrelsesmøderne i andelsboligforeninger.
I samarbejde finder vi den bedst mulige løsning, der passer til den situation andelsboligforeningen er i.
Indehaver af wiceIoT, Peter Florman
Opbyggelsen af intelligente løsninger
Systemet på de intelligente løsninger er opbygget på den måde, at når systemet er købt, vil der først sættes en gateway op i bygningen. Hvis det er et meget stort område som skal dækkes, vil man sætte flere gateways op. Dernæst kommer wiceIoT ud med sensorerne og monterer dem der, hvor de skal detektere. Batteriet kan holde i op til 10 år og alt den data, som sensorerne indsamler, sendes ud til en cloudplatform, hvor batteristatussen også kan ses. Kunden har dataen til rådighed, så de hele tiden kan følge med på enten telefonen eller computeren og man kan tilføje flere brugere til datasystemet.
Hvis en forening eksempelvis har 3-4 opgange, så kan man nøjes med at sætte en gateway op på taget og så kan den indsamle data fra alle de sensorer, der er i foreningen. Og hvis der er flere foreninger ved siden af hinanden, så kan de “deles” om de samme gateways. Og derved holde omkostningerne nede.
Sådan guider wiceIoT
Hvis I mangler intelligente løsninger i jeres andelsboligforening, er wiceIoT klar til at guide jer, så I får den mest optimale og skræddersyede løsning, der opfylder jeres behov og ønsker.
wiceIoT kommer ud og snakker med foreninger for at få indblik i, hvad problemet er og hvordan de på bedste vis kan hjælpe med den rette løsning til den enkelte opgave. Sensoren, der passer til den enkelte forening, findes gennem grundig rådgivningen og vejledning. For wiceIoT er det vigtigt, at deres kunder får den opsamlede data de har brug for til den billigste pris.
3 fordele ved intelligente løsninger:
- Spar penge
- Opdag skaden i tide
- Minimér forbruget og optimér indeklimaet
wiceIoT er specialister inden for intelligente løsninger. Hos wiceIoT udvikles der sensorer som kan registrere utætte tage, vandrør og hjælper med at spare på varmen så regningerne kan reduceres. For wiceIoT handler det om at skabe de rette løsninger og rammer for andelshavere- og foreningerne.
Hvis I vil i kontakt med wiceIoT, kan I ringe på 22 74 43 00 eller sende en mail på hello@wiceIoT.dk
Læs også