Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Skader mellem underskrift og overtagelse

Vi har netop købt en andelslejlighed, overtagelse er 15. marts. Mellem begge parter skrev under på købsaftalen og dags dato, er et væg-til-væg-tæppe blevet ødelagt af maling og rykket i stykker. Vi forventede ikke at gøre noget ved det gulv, så det er kommet som en uforudset udgift. Kan vi kræve at sælger dækker udgifterne til et nyt væg-til-væg tæppe? Er et væg-til-væg-tæppe ikke et “tilpasset inventar”?

Vores svar fra

Hvad fremgår af jeres aftale? Efter loven skal køber modtage en prisberegning med specifikation. Hvis der fremgår et beløb for tæppet, må der reklameres – helst i forbindelse med overtagelsen eller umiddelbart derefter. Andelsboligforeningen vil herefter normalt tilbageholde beløbet, indtil der er fundet en afklaring.

Efter din beskrivelse bør denne være, at I får pengene for tæppet tilbage.

På dette punkt gør det ingen forskel, om der er tale om individuel forbedring eller tilpasset inventar. Men det bør som nævnt fremgå af aftalen.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.