Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Køb af andel: vedligeholdelse

Vi er ved at købe en andel i en lile andelsforening. Der er to andelshavere i foreningen, de andre ejer 2/3 og vi skal købe 1/3 af huset. Købsprisen for andelen er beregnet som 1/3 af friværdien i ejendommen efter en almindelig ejendomsmæglervurdering fra marts 2008. Er det den korrekte måde at gøre det på? Vores del af huset skal renoveres gennemgribende. De andre andelshavere vil ikke stige i husleje og har en klat penge, de vil derfor have at vi skal betale renoveringen kontant, og de vil at vi skal betale halvdelen hver (godt nok ejer de 2/3, men vi skal jo bo i det…). Lyder det rimeligt? Andelsprisen er sat til 481.000 (huset er vurderet til 2.900.000, og der er en restgæld på ca. 1.457.000). Vi har haft to håndværkere ude at give tilbud på istandsættelse – det ene lød på 300.000 og det andet på 500.000 kr, så hvis man regner med 400.000, skal vi lægge 200.000 kontant til ombygning. Vi er meget i tvivl om: 1: Måden at beregne andelsprisen på 2: Rimeligheden i finansieringen af ombygningen

Vores svar fra

Du skal ikke binde an med en sådan aftale uden at en kyndig advokat har vurderet sagen nøje. Det vil være helt galt hvis du kaster dig ud i et køb uden sikkerhed for prisens lovlighed, ombygningens omfang og pris og din fremtidige stilling  som mindretalsdeltager.
Held og lykke.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.