Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Havedag og bod for ikke at møde op

Er det lovligt for andelsforeningen at opkræve en bod via huslejen for beboere der ikke møde op til havedag?
Lejliheden er fraflyttet, vi kan ikke sælge den, men vi kæmper og er gået 90.000 kr. under pris, men syntes nu det er meget frækt at skulle betale en bod for ikke at møde op til havedag.
Hvilket ikke fremgår af vedtægterne. Må de virkelig gøre det?

Vores svar fra

Det klare udgangspunkt er, at man ikke i andelsboligforeninger kan pålægge hinanden bøder/bod for manglende deltagelse i f.eks. havedage, hvis ikke vedtægten giver mulighed herfor. Og selv om det måtte fremgå af vedtægten, at der kan pålægges bøder/bod, står det ikke helt klart, om foreningen reelt under en retssag vil kunne gennemtvinge bestemmelsen.

Når det er sagt, har det mange fordele, at så mange som muligt deltager i fælles arbejdsdage o.l., fordi foreninger ofte sparer mange penge på den konto – foruden man lærer hinanden at kende.

Men der er klart, at desto færre der deltager, desto større er risikoen for at selv de flittige mister lysten. Derfor er der også mange foreninger, hvori man (stiltiende) accepterer ”bøder” alligevel, fordi det øger deltagelsen og fordi ”tordenskjolds soldater” helt kan miste lysten, hvis det er gratis at udeblive.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.