Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Godkendelse af budget

Kan det være korrekt, at budget for 2012 bliver udsendt 7. dec med mulighed for indsigelser til formanden senest 15. dec. Ordinær generalforsamling er den 26. april og hvis der ikke har været indsigelser nok mod budgettet SKAL det godkendes ved generalforsamlingen. Dvs. der kan ikke foretages ændringer og dermed bliver alle bestyrelsens tiltag godtaget, uden at vi kan gøre noget. De nye fællesudgifter bliver trukket fra Jan 2012 – altså 4 gange før endelig godkendelse (men den kan vi jo heller ikke modsige) Hvad er så ideen med generalforsamlingen?

Vores svar fra

Bestyrelsen står ikke over generalforsamlingen, så svaret er nej.

Det kan være praktisk, at andelshaverne indbetaler den ”nye” fællesudgift i hele 2012. Alternativet er jo, at stigning kommer senere og bliver lidt større. Og hvis generalforsamlingen når frem til, at der ikke skal være en forhøjelse, kan det overskydende beløb tilbagebetales eller modregnes i fremtidige fællesudgifter.

Du misligholder ikke dit medlemskab, hvis du fortsætter med at betale den hidtil gældende fællesudgift indtil generalforsamlingen. Men du gør livet lidt besværligt for dig selv og for kassereren.

Problemstillingen kunne undgås, hvis andelsboligforeningen arbejder med 2 års budgetter sådan, at I i april 2012 vedtager budgetter for såvel 2012 som for 2013.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.