Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fremleje af egen andel

Hej Jeg bor i en lille lejl tilknyttet en lille andelsforening på 10 lejligheder. Vi klarer selv trappevask, alm vedligeholdelse og lign. Så vi kommer hinanden meget ved. I flere år har jeg givet udtryk for, at vi skal huske at være rimelige overfor hinanden, hvis én ønsker at prøve at flytte sammen med en kæreste. For her kan man hurtigt ende på gaden, hvis man sælger sin andel og springer hovedkulds ud i det. Her er jeg altid blevet mødt af sætninger fra bestyrelsesmedlemmer som: “ja, det bliver nok ikke noget problem” og ” det finder vi ud af”. Så da jeg for nogle uger siden talte med formanden om det, sagde hun, at hun ville tage det op på det næste bestyrelsesmøde i februar. Et andet medlem af bestyrelsen sagde så, at jeg skulle give en skriftlig begrundelse, hvorefter jeg hurtigt skrev ned, at jeg ønskede at fremleje min andel til min søster, som flytter til Kbh til september, hvorved jeg ville flytte ud til min kæreste i Rødovre, da det også belejligvis lå tæt på min nye arbejdsplads i ALbertslund. Jeg regnede jo med at det ikke ville være noget problem, så det blev et meget uformelt brev. Der blev i brevet yderligere lagt vægt på, at jeg ville komme til diverse møder, arbejdsdage og at over mine uger med trappevask ville blive overholdt. Tilbage fik jeg for et par dage siden et brev, hvori der stod, at de ikke ville give mig dispensation jf § 12 i vores vedtægter, hvor der stod, at man skulle have ” særlige grunde til en midlertidig flytning”. Men jeg kunne jo sælge lejligheden til min søster. Efter min mening favner de ord “særlige grunde” så bredt, at det udelukkende er et spørgsmål om velvilge fra bestyrelsen. Der er ikke noget sted i vedtægterne refereret til an de følger Andelsloven, Lejeloven elle lign. Men nu er jeg jo så langt fra at være jurist, at jeg jo ikke ved, hvordan “særlige grunde” skal tolkes. I § 12 stk 4 står der yderligere at fremleje af værelser kan godkendes af bestyrelsen. Skal det så forelægges dem eller kan jeg fremleje et værelse til min søster uden dere indblanding? Håber I kan hjælpe mig med, om jeg kan gøre noget ved dette, eller bare skal tage tiltakke med at blive boende i 180 dage pr år. Venlig Hilsen Kirsa Kofoed
Ejerforeningsnavn: Fanøgade 38
Navn: Kirsa Kofoed

Vores svar fra

Kære Kirsa Kofoed
Jeg vil desværre give bestyrelsen ret. Som du referer vedtægterne er der intet i vedtægterne der siger at du skal have tilladelse og ser vi på lejeloven der som oftes bruges analogt så er det ikke en gyldig grund at flytte sammen med sin kærste.

Håber du finder en løsning.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.