Afstemning om nedsparingslån?
Spørgsmål: Jeg bor i en andelsbolig, bliver snart senior og har tilrettelagt min økonomi således, at jeg er færdig med at betale min andelsbolig om 10 år. I min forening skal der nu, til min store modstand, stemmes på en generalforsamling, om vi alle skal have Nedsparingslån, hvilket jeg overhovedet ikke er interesseret i, da min økonomi ikke er planlagt derefter. Der skal stemmes om 10 dage.
Mit spørgsmål er så: Skal der være 100% enighed i afstemning for at kunne beslutte en sådan vital økonomisk forandring af ens økonomi, eller vil et flertal på fx. 2/3 kunne kunne afgøre om alle skal have nedsparingslån?
Da jeg købte min andelsbolig for 3 år siden, havde jeg da ikke drømt om at tingene pludselig kunne vende så meget på hovedet, og ville slet ikke have købt, hvis jeg havde vidst at andre mennesker på denne måde kan have indlfydelse på ens private økonomi.
Hvis det er muligt for jer, vil jeg MEGET gerne have svar hurtigt, da jeg så naturligvis vil bruge jeres svar til debatten ved afstemningen.
Det vil normalt være således, at væsentlige beslutninger i andelsboligforeninger skal træffes med 2/3 deles flertal for at være
gyldige. Derfor vil udgangspunktet også være dette i forbindelse med optagelsen af et lån, som du beskriver. Men hele diskussionen vil afhænge af, hvorledes vedtagelsen af sådanne beslutninger står beskrevet i jeres individuelle vedtægter, hvor du måske med fordel bør indhente en juridisk vurdering inden jeres forestående generalforsamling.
Flere spørgsmål